Cel puțin 17 morți și 31 de răniți în regiunea Odessa. Un centru de agrement a fost lovit cu rachete

Cel puțin 17 morți și 31 de răniți în regiunea Odessa. Un centru de agrement a fost lovit cu rachete
Foto: DSNS Ucraina

În urma unui atac cu rachete asupra unui centru de agrement din regiunea Odessa, trei persoane au fost ucise, inclusiv un copil, relatează Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei pe Facebook.

„La 1 iulie, în jurul orei 01:00, în districtul Belgorod-Dnestrovsky, în urma unui atac cu rachete, o clădire cu patru etaje a centrului de recreere a fost parțial distrusă, în urma căreia 3 persoane au murit, inclusiv 1 copil, și 1 persoană a fost rănită. În continuare se efectuează lucrări de deblocare”, se arată în comunicat.

Foto: DSNS Ucraina

Ulterior, purtătorul de cuvânt al administrației militare Odessa, Sergey Bratchuk, a declarat că, drept urmare a lovirii cu rachete a unei clădiri înalte, numărul morților a crescut la 14 persoane.

S-a stabilit că regiunea a fost atacată de aeronavele strategice rusești Tu-22 cu trei rachete Kh-22, scrie Unian.

Ultimile actualizări

Pivden Ok a venit cu ultimile informații referitor la bombardamentul de noapte. Astfel, la ora 05:30, au fost găsiți 17 morți, inclusiv 1 copil. De ajutor au avut nevoie 31 de victime, dintre care 4 copii și o femeie însărcinată. Din moloz au fost salvate 8 persoane, inclusiv 3 copii.

Lucrările de salvare continuă.

Foto: DSNS Ucraina

Inamicul și-a concentrat toate eforturile pentru a captura Lisichansk, ultimul bastion pe drumul spre ocuparea întregii regiuni Luhansk.

În seara zilei de 30 iunie, s-a aflat despre pătrunderea inamicului  pe teritoriul rafinăriei orașului  – rușii dețineau părțile de nord-vest și sud-est ale fabricii.

Măsurile active de contraofensivă ale Forțelor Armate ale Ucrainei continuă în direcția Herson  : ucrainenii avansează treptat, eliberând așezările și căpătând un loc în noi poziții.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)