Putin se teme de „scânteia de democrație” care se răspândește în Rusia, susține Olaf Scholz

Putin se teme de „scânteia de democrație” care se răspândește în Rusia, susține Olaf Scholz
foto: Hepta

Președintele rus Vladimir Putin se teme de „scânteia de democrație” care se răspândește în țara sa, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, adăugând că încearcă să împartă Europa și vrea întoarcerea la o lume dominată de sfere de influență.

Scholz a făcut această declarație într-un interviu acordat ziarului Muenchner Merkur, după ce a fost întrebat dacă Putin ar accepta ca Ucraina să se apropie de Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

Putin se teme de „scânteia de democrație” din Rusia

„Președintele Rusiei trebuie să accepte că în cartierul său există o comunitate de democrații bazate pe lege, care se apropie din ce în ce mai mult”, a spus el. „În mod clar, se teme de scânteia democrației care se răspândește în țara sa”.

În același timp, sondajele promovate de Moscova arată că 78% dintre ruși aprobă ceea ce face președintele Vladimir Putin și 80% cred în el, în ciuda eșecurilor din războiul din Ucraina.

Practic nu mai există modalități legale în Rusia de a se pronunța împotriva războiului. Oamenii riscă până la 15 ani de închisoare pentru un comentariu pe rețelele de socializare sau pentru un banner cu asteriscuri pe el [în loc de cuvinte].

Sociologii spun că acesta este motivul pentru care sondajele arată că „operațiunea specială” se bucură de un nivel ridicat de sprijin în rândul populației.

Urmăriți B1TV.ro și pe