RĂZBOI diplomatic: Acuzaţii GRAVE din Ucraina la adresa României

RĂZBOI diplomatic: Acuzaţii GRAVE din Ucraina la adresa României

Scandalul dintre România şi Ucraina continuă încet, dar sigur. După ce preşedinteleKlaus Iohannisa decis să nu mai meargă la Kiev ca urmare a deciziilor dure ale ucrainenilor cu privire la învățământul minorităților în limba maternă, seria declaraţiilor războinice a început.

Acum, deputatul ucrainean Irina Gheraşcenko, prim-vicepreşedinte al Radei Supreme de la Kiev şi membru al Delegaţiei Ucrainei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a declarat, în urma dezbaterii de la APCE pe tema legii ucrainene a educaţiei, că 'afirmaţiile agresive venite din partea unor reprezentanţi ai delegaţiilor ungară şi română păreau a fi pretenţii teritoriale ascunse faţă de Ucraina'.

"Retorica unor reprezentanţi ai delegaţiilor României şi Ungariei la APCE este de natură electorală şi vizează mobilizarea propriilor alegători, pentru a demonstra cetăţenilor din statele lor că luptă pentru drepturile conaţionalilor în toate colţurile lumii", a spus deputatul ucrainean, conformRadio România, preluat de Știri pe surse.

"Este incorect să recurgi la teme electorale interne pentru a deteriora relaţiile cu cei mai apropiaţi vecini", a menţionat prim-vicepreşedintele Parlamentului Ucrainei pe contul său de Facebook.

Politicianul a mai menţionat că delegaţia ucraineană la APCE a reuşit să scoată aproape toate amendamentele odioase ale rezoluţiei.

"Aşteptăm cu nerăbdare concluziile Comisiei de la Veneţia şi lucrăm în continuare la reformarea ţării şi consolidarea unităţii noastre, în interiorul şi în afara ţării", a concluzionat Gheraşcenko.

Tags: