Războiul din Siria, prezis în urmă cu 2.500 ani: Un fragment din Biblie vorbește despre distrugerea Damascului

Războiul din Siria, prezis în urmă cu 2.500 ani: Un fragment din Biblie vorbește despre distrugerea Damascului
Războiul din Siria a fost prezis în urmă cu 2.500 de ani. Un fragment din Biblie vorbește despre o iminentă distrugere a Damascului, profeție care, potrivit unor grupări creștine, ar fi pe cale să se...

Războiul din Siria a fost prezis în urmă cu 2.500 de ani. Un fragment din Biblie vorbește despre o iminentă distrugere a Damascului, profeție care, potrivit unor grupări creștine, ar fi pe cale să se împlinească, relatează Chicago Sun Times.

Un blog creștin arată că un fragment din Vechiul Testament vorbește exact despre distrugerea capitalei Siriei.

“Iată, Damascul va înceta să mai fie un oraș și va deveni un morman de ruine. Orașele vor fi părăsite pentru totdeauna”, se arată într-un citat din Cartea lui Isaia, capitolul 17.

Teoria creștinilor, demontată de teologi

Cu toate că unii creștini cred în această profeție și așteaptă ca aceasta să se împlinească, mai mulți teologi sunt de părere că acest text nu trebuie interpretat literar.

Nu putem interpreta așa Biblia, ar fi absurd. Este un text antic și vorbește despre evenimente din trecut. Nu putem compara acum Statele Unite cu anticul Babilon”, a afirmat profesorul Walter Brueggmann de la Seminarul Teologic Columbia.

Damascul și Siria sunt des menționate în Biblie, chiar și în Noul Testament. Potrivit ”Faptelor Apostolilor”, în apropiere de capitala siriană a fost convertit la creștinism apostolul Pavel.