Războiul din Ucraina a deviat atenția de la foametea globală, spune Papa Francisc

Războiul din Ucraina a deviat atenția de la foametea globală, spune Papa Francisc
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Stefano Costantino

Războiul din Ucraina a distras atenția de la problema foametei globale, a declarat duminică Papa Francisc, care a solicitat ajutor alimentar urgent pentru a stăvili criza alimentară ce se profilează în Somalia, transmite Reuters.

Papa Francisc: Războiul din Ucraina a deviat atenția de la foametea globală

„Oamenii acestei regiuni, care deja trăiesc în condiții precare, sunt acum într-un pericol mortal din cauza secetei”, a afirmat Suveranul Pontif în alocuțiunea săptămânală din Piața Sf. Petru, referindu-se la Cornul Africii.

Organizația pentru Alimentație și Agricultură a ONU (FAO) a anunțat în această lună că ar putea declara oficial foamete în opt regiuni din Somalia dacă animalele vor continua să moară, prețurile la materii prime vor crește în continuare, iar asistența umanitară nu va reuși să ajungă la persoanele cele mai vulnerabile.

Papa Francisc le-a transmis pelerinilor și turiștilor din piață că dorește să atragă atenția „spre criza umanitară gravă care a lovit Somalia și unele zone din țările limitrofe”.

Agenția ONU pentru refugiați, UNHCR, și Consiliul Norvegian pentru Refugiați (NRC) au precizat că în Somalia au fost strămutați pe plan intern în jur de 500.000 de persoane începând cu luna ianuarie.

Alte organizații au cerut mai multe fonduri pentru a ajuta la stăvilirea foametei din Somalia, una dintre cele mai expuse țări la vulnerabilitatea climatică.

„Sper că solidaritatea internațională poate să răspundă eficient la această urgență”, spune Papa Francisc.

„Din păcate, războiul (din Ucraina, n.r.) a distras atenția și resursele, însă acestea sunt scopurile care impun cel mai mare angajament – lupta împotriva foametei, sănătatea, educația”, a adăugat Suveranul Pontif.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală