Reacția Rusiei, după expulzarea lui Alexey Grishaev din România: „Această decizie este în mod incontestabil una neprietenoasă. Autoritățile ruse își rezervă dreptul de a lua măsuri relevante ca răspuns”

Reacția Rusiei, după expulzarea lui Alexey Grishaev din România: „Această decizie este în mod incontestabil una neprietenoasă. Autoritățile ruse își rezervă dreptul de a lua măsuri relevante ca răspuns”
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Moscova vede decizia Bucureștiului de a expluza un diplomat rus drept una neprietenoasă și își rezervă dreptul „de a lua măsuri relevante ca răspuns”, a declarat ambasadorul Valery Kuzmin pentru TASS, luni, în contextul în care Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar al Ambasadei Rusiei în România, a fost declarat persona non grata pe teritoriul țării noastre.

Cum a reacționat Rusia, după expulzarea lui Alexey Grishaev din România

„Această decizie este în mod incontestabil una neprietenoasă și nu îmbunătățește relațiile internaționale între Rusia și România”, a declarat ambasadorul Rusiei în România. „În conformitate cu Convenția de la Viena, autoritățile ruse își rezervă dreptul de a lua măsuri relevante ca răspuns”, a mai spus Valery Kuzmin.

Oficialul rus a confirmat că a fost convocat la MAE, unde i s-a transmis că un asistent al atașatului militar din Ambasada Federației Ruse a fost expluzat din România.

„Convenția de la Viena privind Relațiile Diplomatice nu impune explicarea motivelor pentru demersuri de acest gen; diplomații români evitau cu atenție orice comentarii”, susține ambasadorul Valery Kuzmin.

O reacție pe această temă, tot pentru agenția de presă TASS, a avut și Ministerul rus de Externe, prin vocea purtătoarei de cuvânt Maria Zaharova, care a declarat că ambasadorul României la Moscova cunoaște bine cum decurg măsurile reciproce.

„Ambasadorul României în Rusia cunoaşte bine procedura măsurilor de răspuns”, a afirmat Maria Zaharova.

Alexey Grishaev, persona non grata în România. Comunicatul MAE:

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari
22:25 - Tatăl premierului britanic Boris Johnson a obţinut cetăţenia franceză: „Voi fi întotdeauna european”