Reacții după crima de la Otopeni: ”Românii exportă crimele oriunde se duc. Îi sfătuiesc pe toți japonezii să se ferească de ei"

Reacții după crima de la Otopeni: ”Românii exportă crimele oriunde se duc. Îi sfătuiesc pe toți japonezii să se ferească de ei"
Japandailypress.com a publicat în urmă cu două zile o știre în care a prezentat cazul tinerei studente japoneze violată și ucisă în România, după ce s-a urcat într-un taxi la volanul căruia se afla un...

Japandailypress.com a publicat în urmă cu două zile o știre în care a prezentat cazul tinerei studente japoneze violată și ucisă în România, după ce s-a urcat într-un taxi la volanul căruia se afla un român. Iar reacțiile nu au întârziat să apară în secțiunea de comentarii a articolului. O serie de opinii acide la adresa românilor au fost postate atât de cititori români cât și de cei japonezi.

Astfel, user-ul ”Tatsuya” scrie că ”românii sunt criminali faimoși și exportă crimele oriunde se duc. Cartelurile criminale române sunt prezente în toată Europa de Vest: rețele de prostituate, de cerșetori, infracțiuni cibernetice, întregul spectru al fărădelegilor. De asemenea ei dau de obicei vina pe țigani pentru aceste lucruri. Îi sfătuiesc pe toți japonezii să se ferească de români, sunt oameni periculoși”.

”George”, un român care locuiește în Japonia a postat un comentariu în care scrie că ”românii se roagă pentru tânăra Yurika” și apoi spune că vina pentru ceea ce s-a întâmplat aparține nu doar ucigașului ci și tuturor autorităților române și conducerii aeroportului care dă voie taximetriștilor care lucrează ilegal să staționeze acolo. ”Condoleanțele mele sincere familiei și respect tuturor japonezilor”, a mai scris George.

”Kotori_jpn” a luat apărarea românilor și i-a blamat pe cei care au dat vina pe întreaga țară din cauza acțiunilor unei singure persoane: ”comentariile rușinoase în care este acuzată întreaga Românie au fost postate de japonezi? Sunt japoneză și îmi e rușine să văd așa ceva. Nu dați vina pe poporul român, cum îi puteți acuza pe toți?”

Tribunalul București a decis că suspectul crimei de la aeroportul Otopeni, acuzat că a ucis o turistă japoneză, va rămâne în arestul poliției. Suspectul, Nicolae Vlad, în vârstă de 26 de ani, i-ar fi promis fetei pe care a întâlnit-o în aeroport că o va ajuta să ajungă mai repede la Craiova, unde aceasta trebuia să predea limba japoneză la unul din liceele din oraș.

Fata, în vârstă de 20 de ani, nu a mai ajuns însă la destinație. Ea a fost agresată și omorâtă. Cadavrul său a fost găsit la marginea pădurii, în zona Măgura. La fața locului, la 60-70 de metri de cadavru, a fost descoperită valiza victimei.