Recep Erdogan vrea să schimbe Constituția: Noua formă i-ar putea oferi mai multă putere șefului statului

Recep Erdogan vrea să schimbe Constituția: Noua formă i-ar putea oferi mai multă putere șefului statului
Foto: cugetliber.ro

Vicepremierul turc, Mehmet Simsek, a anunțat că președintele turc Recep Tayyip Erdogan va merge într-o vizită la Sankt Petersburg pe 9 august unde va avea o discuție cu Putin.

Acest lucru are loc în urma ultimelor acțiuni care au avut loc în Turcia, după ce armata a pus la cale o lovitură de stat, care a fost respinsă însă de Guvern.

Acesta se află la Moscova, unde s-a întâlnit cu vicepremierul rus Arkady Dvorkovich.

Acesta a transmis că relațiile cu Rusia trebuie să se îmbunătățească în urma evenimentului din luna noiembrie când Turcia a doborât un avion rusesc.

“Pe perioada stării de urgență, cetățenii americani în Turcia se pot confrunta cu o creștere a activităților poliției sau armatei și cu restricții de circulație”, potrivit unui e-mail trimis de Ambasada SUA rezidenţilor americani din această ţară, rinformează Reuters.

În acest context, președintele turc vrea să schimbe Constituția. Guvernul urmează să vorbească cu principalele partide din opoziție pentru realizarea unei noi Constituții.

În urma unei eventuale schimbări a Constituției, Erdogan intenționează să dea șefului de stat mai multă putere.

Ultima oră
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)
10:12 - Românii sosiți în Grecia, uimiți de prețurile scăzute din stațiuni: Șezlonguri și umbrele de plajă gratis. În Mamaia, turiștii scot din buzunar și 75 de lei
09:52 - Larisa Iordache nu participă în finala olimpică la bârnă de la Tokyo 2020. Gimnasta a abandonat din cauza durerilor
09:45 - UPDATE. Două persoane au murit în accidentul rutier grav de pe DN 1, iar alte trei au fost duse la spital