E OFICIAL: Partidul lui Erdogan a pierdut și Istanbulul. Alegerile locale din Turcia, semi-eșec pentru liderul de la Ankara

E OFICIAL: Partidul lui Erdogan a pierdut și Istanbulul. Alegerile locale din Turcia, semi-eșec pentru liderul de la Ankara
Sursă foto: Hepta.ro

Ekrem Imamoglu, candidatul principalului partid de opoziție, a fost declarat oficial primar al Istanbulului, după ce renumărarea voturilor exprimate la alegerile locale a fost încheiată, informează Reuters.

Asta în contextul în care președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut ca alegerile de la Istanbul să fie anulate şi scrutinul să aibă loc din nou. Consiliul Suprem Electoral urmează să se pronunțe asupra acestei solicitări, la o dată încănecunoscută.

Binali Yildirim, candidatul AKP, a pierdut primăria din Istanbul la o diferență foarte mică.

În ciuda victoriei la nivel național, AKP, partidul controlat de Erdogan cu mână de fier, a pierdut capitala Ankara, Istanbulul, cel mai mare oraș al țării, dar și Antalya și Izmir, zone extrem de importante din punct de vedere economic și al numărului de locuitori. Manifestațiile organizate în sprijinul partidului său și faptul că a controlat aproape toată presa se pare că nu l-au ajutat. Aceasta este cea mai grea înfrângere pentru Erdogan din ultimii 16 ani.