Referendum în Elveția – cetățenii votează intrarea cetățenilor UE în țară pentru a munci

Referendum în Elveția – cetățenii votează intrarea cetățenilor UE în țară pentru a munci

UPDATE ora 14.00:

Elveţienii au respins, în referendumul desfăşurat duminică, propunerea extremei drepte de încetare a liberei circulaţii a lucrătorilor între Elveţia şi ţările membre ale Uniunii Europene, notează Reuters.

Concret,63% dintre alegători s-au opus acestei propuneri. Dealtfel, sondajele de opinie indicau că aproximativ două treimi dintre alegătorii elveţieni erau de părere că abrogarea acordului cu UE privind libera circulaţie ar afecta negativ bunăstarea ţării.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Și elvețienii votează duminică, 27 septembrie. Cetățenii sunt așteptați la urne pentru un referendum ce vizează intrarea cetățenilor UE în țară pentru a munci în țară, scrie Euronews.

Referendum în Elveția

Inițiativa Partidului Uniunea Democratică de Centru s-ar bucura doar de 35% de voturi, potrivit unui sondaj recent, anunță presa locală.

UDC avertizează că Elveția se confruntă cu o ”imigraţie necontrolată şi excesivă” şi că ”locurile de muncă elveţiene sunt ameninţate”.

De aceeam iniţiativa prevede ca acestă ţară să-şi revizuiască Constituţia, pentru a se asigura că poate gestiona politica migraţiei în mod autonom.

„Trebuie să ne recuperăm partea de suveranitate care constă în a controla imigraţia. Noi suntem în favoarea unei imigraţii de calitate, nu a unei imigraţii de cantitate”, a declarat membru UDC în Parlamentul muncipal al Genevei.

Prezența la vot în România, alegeri locale 2020

19 milioane de români sunt aşteptaţi, dumnică, să voteze la alegerile locale.

Cetățenii cu drept de vot își vor alege primarii, președinții de consilii județene, dar și pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale și județene.

Până la ora 10.00, prezența la vot este de 7,64%. Potrivit datelor Autorității Electorale Permanente, 1.398.356 de români au votat în primele două ore de la deschiderea urnelor.

În municipiul București, prezența la vot, la ora 9.00, este de 3,61%, o prezență aproape dublă față de precedentele alegeri locale.

Alte județe cu prezență mare la vot sunt Teleorman (6,71%), Olt (6,61%), Giurgiu (6,58%). De partea cealaltă, județele cu cea mai scăzută prezență la vot sunt Bistrița-Năsăud (3,26%), Covasna (2,69%), Harghita (2,58%).

Secțiile de votares-au deschisla ora 7.00, iar românii vor putea să-și exprime opțiunea electorală până la ora 21.00.

Tags: