Refugiații blocați pe Mediterană sunt DISPERAȚI! Unul a sărit în apa înghețată și a încercat să ajungă la mal… „Nu suntem pești, nu suntem rechini, suntem ființe umane”

Refugiații blocați pe Mediterană sunt DISPERAȚI! Unul a sărit în apa înghețată și a încercat să ajungă la mal... „Nu suntem pești, nu suntem rechini, suntem ființe umane”
sursă foto: aljazeera.com

După ce au petrecut două săptămâni blocați pe mare și au fost brăzdați de vânturile reci de iarnă, refugiații de pe un vas de salvare devin din ce în ce mai frustrați, relatează Reuters.
Proviziile sunt pe terminate, iar echipajul vasului este tot mai obosit, în timp ce statele europene refuză să le pună la dispoziție un port sigur.

Imigranții sunt blocați pe The Sea-Watch 3 („Observatorul Maritim”), un vas pus la dispoziție de către un grup umanitar din Germania. Printre ei, scrie sursa citată, există și trei copilași micuți, care suferă de rău de mare, dar și patru adolescenți, care călătoresc singuri.

Vasul este acum în apele teritoriale din Malta, înfruntând vânturile puternice și mările agitate. Într-un moment de disperare, unul dintre refugiați a sărit în apele înghețate, vineri, încercând să înoate spre mal, dar a fost tras imediat înapoi de către echipajul vasului.

„Suntem pe această barcă, și nu știm ce se întâmplă. Nu suntem pești, nu suntem rechini, suntem ființe umane ca toți ceilalți. Noi am ales această rută, ne-am riscat viețile să ajungem în Europa, și acum că am ajuns Europa ne refuză, și nu știm de ce”, a spus Bob Kiangala din Republica Democrată Congo pentru Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe