Regele Charles al III – lea, primul discurs: Vreme de 70 de ani, mama mea, Regina, a servit oamenilor atâtor națiuni. Acea promisiune de a vă servi pe viață eu o înnoiesc astăzi (VIDEO)

Regele Charles al III - lea, primul discurs: Vreme de 70 de ani, mama mea, Regina, a servit oamenilor atâtor națiuni. Acea promisiune de a vă servi pe viață eu o înnoiesc astăzi (VIDEO)
Sursa Foto: Hepta.ro

Regele Charles al III – lea s-a adresat, vineri seară, britanicilor și întregii lumi în noua sa calitate. Acesta a ajuns pe tronul Regatului Unit după decesul mamei sale, Regina Elisabeta a II – a, plânsă acum în întreaga lume.

Primul discurs al Regelui Charles al III – lea:

 • Vă vorbesc astăzi cu un sentiment de profundă tristețe. De-a lungul vieții sale, Majestatea Sa, Regina, iubita mea mamă, a fost o inspirație și un exemplu pentru mine și întreaga mea familie. Îi suntem profund îndatorați pentru dragostea ce ne-a purtat-o, pentru afecțiune, ghidare, înțelegere și exemplul pe care ni le-a oferit.
 • A fost o viață bine trăită, a fost o promisiune pe care Destinul și-a respectat-o.
 • Acea promisiune de a vă servi pe viață eu o înnoiesc astăzi.
 • Această suferință o împărtățim cu toți oamenii din Regatul Unit, din Commonwealth și din întreaga lume. Și sentimentul de recunoștință pentru domnia de 70 de ani, în care mama mea, Regina, a servit oamenilor atâtor națiuni.
 • În 1947, în ziua în care a împlinit 21 de ani, Regina a jurat Commonwealth-ului să-și dedice viața, lună sau scurtă, în slujba oamenilor ei. A fost mai mult decât o promisiune, a fost un angajament profund și personal, care i-a definit întreaga viață. A făcut sacrificii. A fost mereu la datorie și devotată, în vremuri de schimbare și progres, în vremuri de bucurie și celebrare, în vremuri de tristețe și pierdere.
 • În viața ei în serviciul public am văzut iubire pentru tradiție, dar și o îmbrățișare a progresului.
 • Voi susține principiile constituționale care se află în inima națiunii noastre, așa cum a făcut-o Majestatea Sa, Regina, cu un devotament neclintit.
 • Afecțiunea, admirația și respectul pe care Regina le-a inspirat au devenit marca domniei sale.
 • După cum poate depune mărturie fiecare membru al familiei mele, Regina a combinat aceste calități cu căldură, umor și o capacitate incredibilă de a vedea întotdeauna ce e mai bun în oameni.
 • Știu că moartea ei aduce multă durere pentru mulți și împărtășesc această durere dincolo de orice măsură.
 • Rolul și responsabilitățile monarhiei rămân. Așa cum Regina a demonstrat atât de mult devotament, promit că pentru atât timp cât voi rămâne rege, voi respecta Constituția și o voi considera inima țării.
 • Oriunde ați locui în Regatul Unit sau în teritoriile din întreaga lume și oricare ar fi trecutul sau convingerile dvs, mă voi strădui să vă servesc cu loialitate, respect și dragoste, cum am făcut-o și până acum de-a lungul vieții.
 • Prințul William va fi noul Duce de Cornwall. Sunt mândru să îl fac Prinț de Wales. Cu Catherine alături de el, noul nostru Prinț de Wales va continua să inspire și să conducă dialogurile noastre naționale, ajutând la aducerea celor marginali în centru, unde poate fi acordat un ajutor vital.
 • Vreau să exprim dragostea mea pentru Harry și Meghan, care continuă să-și construiască viața peste hotare.
 • Știu că soția mea, Camilla, se va ridica la înălțimea rolului ei. Mă bazez pe ajutorul iubitor al soției mele dragi.
 • Mamă, îți mulțumesc pentru iubirea ta și pentru iubirea țării, pe care ai condus-o atâția ani. Fie ca îngerii să-ți călăuzească calea!
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)