Regimul Bashar al-Assad acuză rebelii că au tras asupra inspectorilor ONU

Regimul Bashar al-Assad acuză rebelii că au tras asupra inspectorilor ONU
Regimul Bashar al-Assad a acuzat, luni, rebelii că au tras asupra inspectorilor ONU care se deplasau în apropiere de Damasc pentru a desfășura o anchetă referitoare la folositea armelor chimice în Siria,...

Regimul Bashar al-Assad a acuzat, luni, rebelii că au tras asupra inspectorilor ONU care se deplasau în apropiere de Damasc pentru a desfășura o anchetă referitoare la folositea armelor chimice în Siria, informează AFP.

„Membrii echipei Naţiunilor Unite (…) au fost vizaţi de tiruri ale unor grupări teroriste armate în timp ce intrau în regiunea Moadamiyat al-Sham”, a anunțat televiziunea de stat.

Totdată, televiziunea, care a citat un oficial sirian, a precizat că serviciile de securitate „au însoţit (inspectorii) până la locul controlat de aceste grupări”.

Guvernul sirian trebuie să îşi asume responsabilitatea securităţii şi integrităţii fizice a membrilor ONU şi garanţia că se întorc vii şi nevătămaţi„, a notat postul de televiziune.

Un purtător de cuvânt al ONU a declarat, luni, că experții au fost vizați de către lunetiști neidentificați ce i-au obligat să se întoarcă din drum pentru a schimba vehiculul.

Primul vehicul al echipei de anchetă asupra armelor chimice a fost atins în mod deliberat în mai multe rânduri de către lunetişi neidentificaţi„, a declarat Martin Nesirsky.

Maşina nu mai putea fi folosită, (anchetatorii) s-au întors vii şi nevătămaţi la punctul de control deţinut de Guvern„, a mai spus el.

Toate părţile trebuie să coopereze pentru ca echipa să poată efectua munca sa importantă„, a conchis Nesirsky.

Experții ONU vor să facă mai multe analize la Ghouta de Est și la Moadamiyat al-Sham, cele două regiuni în care, potrivit opoziției siriene, sute de civili au fost uciși într-un atac cu arme chimice.

Tags:
Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)