Restricții majore în New York, în contextul unui nou val de COVID-19: Vaccin sau test obligatoriu pentru funcționari

Restricții majore în New York, în contextul unui nou val de COVID-19: Vaccin sau test obligatoriu pentru funcționari
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a extins mandatul de vaccinare din New York pentru a include luni pe toți funcționarii municipalității. Începând din această toamnă, angajații care nu au furnizat dovada vaccinării COVID-19 trebuie să se testeze săptămânal pentru COVID-19.

Muncitorii nevaccinați vor avea până la 13 septembrie să-și finalizeze chema de vaccinuri sau să opteze pentru un test în fiecare săptămână. Dar, înainte de expirarea acestui termen, primarul a spus că lucrătorii nevaccinați trebuie să poarte o mască la locul de muncă începând cu 2 august.

Noul mandat de vaccinare începe cu angajații orașului care lucrează

în condiții de congregație. Acest grup, aproximativ 45.000 de lucrători, va trebui să înceapă testarea săptămânal dacă nu și-au primit doza de vaccin până pe 16 august.

„Aici este vorba despre recuperarea noastră. Este vorba despre menținerea în siguranță a oamenilor, asigurându-ne că familiile noastre trec prin pandemie în siguranță”, a spus de Blasio.

„Septembrie este punctul pivot al redresării, septembrie este momentul în care mulți angajatori își aduc înapoi la muncă mulți dintre angajații lor. Atunci când școlile încep din plin, atunci când oamenii se întorc din vacanță.”

Orașul intenționează să lanseze o nouă aplicație pentru a urmări rezultatele testării COVID. Setată să fie lansată atât pentru iPhone, cât și pentru Android, aplicația va păstra rezultatele testelor timp de până la șapte zile (îndeplinind noul mandat săptămânal al orașului) înainte de expirare.

Deoarece aplicația este disponibilă public în magazinele de aplicații, este disponibilă și pentru alte grupuri din New York. Primarul a spus că orice angajator local sau locație poate folosi aplicația pentru angajați sau patroni.

Vestea vine la mai puțin de o săptămână după ce primarul a anunțat o politică care impune lucrătorilor din spitalele și clinicile de sănătate conduse de New York City fie să fie vaccinați, fie să fie testați săptămânal, deoarece varianta delta extrem de contagioasă alimentează creșteri alarmante de cazuri zilnice.