Reuters: Compania britanică de medicamente GSK recunoaşte implicarea în scandalul de corupţie cu medicamente

Reuters: Compania britanică de medicamente GSK recunoaşte implicarea în scandalul de corupţie cu medicamente

Compania britanică de medicamente GlaxoSmithKline (GSK), care se confruntă cu acuzații de dare de mită către medicii din România pentru promovarea medicamentelor, a confirmat într-un mail intern că se află în plin scandal pentru cereri de plăţi ilegale pentru medici, iar o copie a acestui mail a ajuns la agenţia Reuters.

Potrivit mailului, medicii erau plătiţi pentru diferite discursuri. În plus, firma de medicamente le-a oferit mai multe călătorii internaţionale medicilor. 

Cele mai recente acuzații sunt că GSK a plătit medicii români, în perioada 2009-2012, pentru prescrierea medicamentelor companiei.

În urma percheziților, anchetatorii au mai găsit și documente legate de sejururile făcute de medici în Franţa, Canada, SUA și care ar fi fost suportate de firme farmaceutice, în schimbul prescrierii unor medicamente produse sau distribuite de acestea.

Nu mai puţin de 11 companii farmaceutice erau implicate în reţea. Printre acestea Pfizer, Roche și Sandoz Pharma.Conform unor surse judiciare, în atenţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) se află următoarele companii: Roche România, structură a concernului multinaţional Roche – producător de medicamente, Actavis-producător/distribuitor de medicamente, dar şi Pfizer România- companie biofarmaceutică, Teva Pharmaceuticals România- companie farmaceutică, Novartis Pharma Services- producător de medicamente, Alvogen România- producător de medicamente, Sandoz Pharma Services- companie farmaceutică,GlaxoSmithKline România- producător de medicamente, Egis International- companie farmaceutică, Romastru Trading-distribuitor de medicamente şi Glenmark Pharmaceuticals- producător de medicamente. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe