Revelion 2021, sub semnul pandemiei. Ce restricții sunt în vigoare la nivel național

Revelion 2021, sub semnul pandemiei. Ce restricții sunt în vigoare la nivel național
Foto: Pixabay

Anul pandemiei se încheie cu restricții și în noaptea de Revelion atât în țara noastră, cât și în alte state membre ale Uniunii Europene (UE).

Cum vor petrece marile oraşe ale lumii Revelionul

Marea Britanie se află în lockdown din cauza noii tulpini de coronavirus depistate în sud-estul țării. Prin urmare, primarul Londrei Sadiq Khan le-a cerut oamenilor să stea acasă în noaptea de Revelion. Încă din septembrie s-a decis anularea focului anual de artificii, lansate de pe barje de pe Tamisa și în jurul caruselului London Eye și nu vor fi deloc adunări publice în capitală britanică.

La rândul ei, Franța se află în carantină nocturnă, iar măsurile de restricțienu vor fi ridicate nici măcar în noaptea de Anul Nou. Un „avatar” al compozitorului și interpretului Jean-Michel Jarre’s va susține un spectacol virtual în interiorulunui studio, de unde va concerta live.

Cu toate acestea, pentru toată lumea, există consolarea transmisiei televizate.

Sunt în curs pregătirile și pentru un alt Revelion faimos, cel din inima New Yorkului. Sfera strălucitoare, care va coborî pe catarg, pe măsură ce se scurg ultimele clipe ale lui 2020, a fost deja instalată.

Ce restricții sunt în vigoare în România

În România, petrecerile private sunt interzise din cauza pandemiei de Covid-19. Cu toate acestea,foarte mulţi români au închiriat vile şi apartamente în marile oraşe pentru a sărbători trecerea dintre ani alături de prieteni.

Internetul este plin de astfel de anunţuri, iar proprietarii nu duc lipsa de cereri. Autorităţile au anunţat că nu pot intra în locuinţe, însă pot aplica amenzi uriașe pentru tulburarea liniştii publice.Petrecăreții ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, iar proprietarii acestor vile cu până la 10 mii de lei.

Astfel de petreceri, organizate în apartament, erau fireşti, înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus. În acest an însă sunt strict interzise din cauza numărului mare de îmbolnăviri.

Chiar și așa, mulți dintre cetățeni ignoră restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii virusului din China. Peste tot în ţară, se închiriază imobile, pentru noaptea de Revelion. În Piaţa Universităţii din Capitală, o garsonieră spaţioasă costă în jur de două sute de euro. Căutate sunt şi vilele amplasate la periferia marilor oraşe.

De menționat este că singura variantă acceptată de autorităţi este închirierea unei locuinţe doar pentru membrii unei familii.

Petreceri nu vor fi nici la restaurante, acolo unde funcţionează. În zonele unde sunt sub 1,5 cazuri de covid la mia de locuitori, localurile sunt deschise, la interior, cu o capacitate de 50 la sută, iar între 1,5 şi 3 cazuri, la o capacitate de 30 la sută. Patronatele din industria HoReCa cer prelungirea programului de Revelion, până la 1 noaptea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo