VÂRSTA de PENSIONARE, schimbată OFICAL: REVOLTĂ TOTALĂ, oamenii au ieșit în stradă… Proteste MASIVE care pot duce la căderea Guvernului

VÂRSTA de PENSIONARE, schimbată OFICAL: REVOLTĂ TOTALĂ, oamenii au ieșit în stradă... Proteste MASIVE care pot duce la căderea Guvernului

Nemulţumire totală faţă de planurile guvernului de a creşte vârsta de pensionare!
S-a întâmplat în Croaţia, unde recent mii de oameni au ieşit în stradă, în centrul capitalei Zagreb, după ce Executivul a cerut Parlamentului să adopte o lege care să majoreze vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani începând cu 2033.

Guvernul şi-a justificat decizia prin faptul că sistemul de pensii trebuie transformat într-unul sustenabil şi a propus o micşorare de 4% a pensiei pentru fiecare an de pensionare anticipată.
Puterea de la Zagreb a oferit în schimb pensii mai mari pentru cei care continuă să lucreze chiar dacă au dreptul să se pensioneze.

„Există multă nefericire şi amărăciune în noi. Oare această propunere nu este iresponsabilă faţă de lucrătorii şi pensionarii noştri?”, a declarat mulţimii adunate în centrul capitalei croate Kresimir Sever, unul dintre liderii uniunilor sindicale care au organizat protestul, potrivit Agerpres.

Protestatari au strigat „Hoţii”, mulţi dintre ei purtând pancarte care acuzau Guvernul că îi sărăceşte pe pensionari şi pe lucrători.
„De la şcoală la muncă, de la muncă în mormânt”, se putea citi pe unul dintre bannere.

Sindicatele au promis să lanseze o campanie pentru organizarea unui referendum privind propunerea referitoare la vârsta de pensionare dacă autorităţile nu vor renunţa la această măsură.

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației