Revoltă în India după ce armata a ucis din greşeală 14 civili (VIDEO)

Revoltă în India după ce armata a ucis din greşeală 14 civili (VIDEO)
Foto simbol: Abaca Press / AA/ABACA

Cel puțin 14 civili au fost uciși din greșeală în India, în nordul statului Nagaland, după ce forțele armate i-ar fi confundat pe niște mineri cu un grup de rebeli, informează Reuters.

Civili uciși de soldații indieni

Soldații din detașamentul Assam Rifles au tras asupra unui camion care transporta peste 30 de muncitori spre o mină de cărbune.

„Ei aveau date de la serviciile secrete despre o mişcare militantă. Când au văzut camionul, i-au confundat pe mineri cu rebelii şi au deschis focul, omorând șase dintre ei”, a declarat un oficial al poliției, sub protecția anonimatului.

După ce au aflat ce s-a întâmplat, sute de locuitori din zonă au înconjurat unitatea, au incendiat vehiculele militare și s-au confruntat violent cu trupele.

Soldaţii au ripostat şi au deschis din nou focul. Așa au mai murit încă opt civili şi un membru al forţelor de securitate. Ministerul indian al Apărării a transmis că mai mulți membri ai forțelor au fost, de asemenea, răniți.

Reacția autorităților din India după uciderea civililor

Amit Shah, ministrul de Interne, s-a declarat „îndurerat” de vestea uciderii civililor.

Armata a transmis că totul a fost un incident „nefericit” pe care îl „regretă”. A mai precizat, de asemenea, că a fost deschisă o anchetă și se vor lua măsurile de rigoare. Aceasta a mai susținut că militarii au acționat în zonă în baza unor date primite de la serviciile secrete legate de prezenţa insurgenţilor în regiune.

La rândul său, premierul din Nagaland, Neiphiu Rio, a declarat că va fi făcută o anchetă şi vinovaţii vor fi pedepsiţi. El a pus tragedia pe seama unei erori a serviciilor secrete.