Oligarhii ruşi îşi cumpără rezidenţa în Ungaria pe BANI GREI. Printre ei se află şi fiul șefului serviciului secret rus

Oligarhii ruşi îşi cumpără rezidenţa în Ungaria pe BANI GREI. Printre ei se află şi fiul șefului serviciului secret rus

În timp ce Orban a închis granițele pentru refugiați, controversatul program Golden Visa, lansat de Ungaria, a deschis o ușă largă pentru accesul în UE și NATO pentru investitorii ruși cu bani, scrie publicaţia 444.hu.

Guvernul de la Budapesta refuză să facă public numele bogaţilor care își cumpără pe bani rezidența în Ungaria, dar o investigație jurnalistică realizată de două publicaţii ungare (direkt36.hu şi 444.hu) şi de una din Rusia (Novaya Gazeta) a dezvăluit numele unora dintre aceștia.
Astfel, printre cei care şi-au cumpărat rezidenţa se află fiul lui Sergey Naryshkin, șeful SVR (Serviciul secret extern al Rusiei), precum şi omul de afaceri rus Dimitri Borisovici Pavlov, apropiat al Kremlinului.
Andrey Naryshkin (39 de ani), fiul şefului SVR, face parte din conducerea unei mari companii energetice de stat din Rusia.

Printre rușii care şi-au mai cumpărat rezidenţa în Ungaria se află Vladimir Blotskiy (parlamentar), Evgheni Evstratov (fost șef al Rosatom, compania energetică rusă de stat) și Alexey Yankevich (adjunctul șefului Gazprom Neft, al treilea mare producător rus de petrol).

Potrivit celor 3 publicaţii, rezidența maghiară poate fi obținută prin programul Golden Visa în schimbul cumpărării de titluri de stat în valoare de 250.000-300.000 de dolari.