Risc de atacuri teroriste: Germania a dejucat 11 tentative în ultima perioadă

Risc de atacuri teroriste: Germania a dejucat 11 tentative în ultima perioadă
ziare.com

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a anunțat miercuri că autoritățile din Germania au dejucat 11 atentate teroriste în ultima perioadă. Dintre acestea, 10 ar fi trebuit să aibă loc pe teritoriul țării.

''La fel ca alte câteva state din Uniunea Europeană și ca întreaga UE, și Germania se află în vizorul terorismului internațional. De aceea, așa cum spun de mult timp, situația este gravă'' a afirmat oficialul de la Berlin, conform Agerpres.

Declarațiile vin în contextul evenimentelor de luni noapte, când un tânăr refugiat de 17 ani a atacat cu un topor și un cuțit pasagerii unui tren din Bavaria. Ministrul a precizat că atacatorul provine mai degrabă din Pakistan decât din Afghanistan cum se crezuse inițial.

Cinci persoane au fost rănite, între care două foarte grav, în urma atacului. Tânărul a fost rănit împușcat mortal de polițiștii care au intervenit.

Ultima oră
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia