Rodrigo Duterte, preşedintele din Filipine, afirmații ȘOCANTE: „Eu omoram personal infractori”

Rodrigo Duterte, preşedintele din Filipine, afirmații ȘOCANTE: „Eu omoram personal infractori”
foto:www.newsinfo.inquirer.net

Rodrigo Duterte, președintele din Filipine, a afirmat miercuri că a ucis el însuși presupuși infractori în timp ce deținea funcția de primar al orașului Davao.

Afirmația aceasta este prima de acest fel făcută de Duterte de când a devenit președinte, în iunie. În 2015, a mai făcut afirmații similare, dar nimic concrete. Rodrigo Duterte a condus orașul Davao timp de douăzeci de ani, lăudându-se cu reducerea infracționalității și susținând execuțiile extrajuduciare.

"În Davao, eu omoram personal infractori doar pentru a le arăta poliţiştilor că, dacă eu puteam face acest lucru, de ce nu ar fi putut şi ei", a afirmat Duterte miercuri. "Mergeam cu o motocicletă pe străzile din Davao, patrulam pe străzi, căutând probleme. Aşteptam o confruntare pentru a putea omorî pe cineva", a subliniat Duterte.

Aproape 6.000 de persoane au fost omorâte de poliţie în Filipine după ce Duterte a lansat un război contra traficanţilor de drogri, după ce a devenit preşedinte, în iunie. La un moment dat, Duterte şi-a atras critici dure după ce a declarat: "Hitler a masacrat trei milioane de evrei… Există trei milioane de persoane dependente de droguri. Sunt fericit să le pot masacra", mediafax.

Tags: