Român decapitat în urma unui atac asupra biroului ONU din Afganistan. Peste 20 de persoane ucise

Român decapitat în urma unui atac asupra biroului ONU din Afganistan. Peste 20 de persoane ucise
UPDATE 2: Purtătorul de cuvânt al ONU a confirmat că trei funcționari internaționali și patru gărzi ONU au fost uciși.UPDATE 1: Românul ar fi fost decapitat de către atacatori, conform Agerpres. Acesta...

UPDATE 2: Purtătorul de cuvânt al ONU a confirmat că trei funcționari internaționali și patru gărzi ONU au fost uciși.

UPDATE 1: Românul ar fi fost decapitat de către atacatori, conform Agerpres. Acesta lucra în Afghanistan de circa doi ani. Identitatea sa va fi făcută publică după anunțarea familiei.

Insurgenții din Afghanistan au atacat, vineri, biroul ONU din Mazar-i-Sharif în urma unei manifestații din Statele Unite care a culminat cu arderea Coranului, conform Reuters.

Ministerul român de Externe (MAE) susține că cercetările preliminare sugerează că unul dintre cei 20 de morți este de naționalitate română.

Presupul român decedat în timpul atacului ar fi angajat civil al ONU.

Vezi AICI comunicatul de presă al MAE

Atacul a fost stârnit de o manifestație din Statele Unite condusă de un pastor care a degenerat, ajungându-se până la arderea Coranului.

În urma acesteia insurgenții afgani au atacat biroul ONU din Mazar-i-Sharif, reușind să omoare peste 20 de persoane, dintre care 8 de naționalitate străină.

Conform poliției locale, doua dintre victime au fost decapitate.

Un purtător de cuvânt al ONU a declarat că Națiunile Unite nu vor părăsi Afghanistanul în urma acestui atac.

“Nu se pune problema să ne retragem. Trebuie să asigurăm sprijin pentru colegii noștri”, a declarat Kieran Dwyer.

Șeful misiunii ONU din regiune, de naționalitate rusă, a fost rănit în timpul atacului și este internat în spital, conform televiziunii publice din Rusia.

Guvernul condus de Dmitri Medvedev a cerut autorităților din Afghanistan să ia toate măsurile necesare pentru protejarea angajaților ONU.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, precum și Secretarul General al NATO, Anders Rasmussen, au condamnat acest atac.

În cazul în care numărul victimelor este corect, acest atac ar fi cel mai sângeros la adresa ONU în Afghanistan.

Român decedat în Afghanistan