Magnatul Rupert Murdoch, propunere-şoc. Cui vrea să vândă Sky News

Magnatul Rupert Murdoch, propunere-şoc. Cui vrea să vândă Sky News

Rupert Mordoch a venit cu o ofertă la care nimeni nu se aştepta.
Compania 21st Century Fox, fondată de celebrul magnat, a propus vânzarea Sky News către Disney, dacă acest lucru va ajuta la înlăturarea îngrijorărilor autorităţilor britanice cu privire la independenţa acestui post TV de televiziunea Fox.

Potrivit BBC, Fox vrea să cumpere un pachet de 61% din Sky pe care încă nu îl deţine. Achiziţia este însă împiedicată de probleme de reglementare, după ce Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe – CMA a transmis că acordul în valoare de 11,7 miliarde de lire sterline nu este în interesul publicului, notează news.ro.
Fox a promis, însă, că va asigura independenţa postului Sky News.

Trustul de presă al familiei Murdoch controlează News Corporation, care publică ziare între care se numără The Sun şi The Times.

Prin noua ofertă, televiziunea de ştiri va deveni o companie distinctă în cadrul Sky şi va fi condusă de preşedintele Sky News, iar finanţarea pentru acest post va fi garantată timp de 15 ani.

Propunerea a fost totuşi destul de criticată, politicieni precum Ed Miliband, Vince Cable şi Kenneth Clarke, spunând că preşedintele Sky News va fi numit de preşedintele 21st Century Fox şi, astfel, ar putea fi influenţat de familia Murdoch.