Rusia a testat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică Zircon, una dintre noua generație de sisteme de arme de neegalat

Rusia a testat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică Zircon, una dintre noua generație de sisteme de arme de neegalat
Rusia a testat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică Zircon, una dintre noua generație de sisteme de arme de neegalat. Sursa Foto: Hepta/ Ferrari Press Hypersonic

Ministerul apărării din Rusia a transmis sâmbătă că Rusia a testat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică numită Zircon pe o distanță de aproape 1.000 de kilometri, potrivit Reuters.

Rusia a testat o rachetă hipersonică Zircon

Racheta a fost lansată de pe Marea Barents și a lovit o țintă în Marea Albă, arată sursa citată. Videoclipul difuzat de minister arăta că racheta este lansată de pe o navă și zboară spre cer pe o traiectorie înclinată.

Liderul de la Kremlin a transmis  că a racheta Zircon este parte a unei noi generații de sisteme de arme de neegalat. Aceste arme hipersonice pot călători de nouă ori viteza sunetului.

Cu toate acestea, Rusia a efectuat în ultimul an teste de lansări cu Zircon de pe nave de război și submarine.

De asemenea, armata lui Vladimir Putin a suferit pierderi grele de personal și echipament în timpul invaziei, care durează de trei luni în Ucraina, însă a continuat să pregătească teste de nivel înalt cu arme pentru a reaminti lumii de puterea ei în tehnologia rachetelor.

În luna aprilie, Rusia a efectuat un test de lansare a noii rachete intercontinentale care poate avea încărcătură nucleară, Sarmat, capabilă să ducă 10 sau mai multe focoase și să lovească Statele Unite.

Urmăriți B1TV.ro și pe