Cum a decurs apărarea ucraineană anti-rachetă în orașul Liov: O interceptare a fost surprinsă deasupra celui care filmează

Cum a decurs apărarea ucraineană anti-rachetă în orașul Liov: O interceptare a fost surprinsă deasupra celui care filmează
Captură video

Rusia a lansat în noaptea de luni spre marți un atac cu rachete asupra orașului Liov, cel mai mare din vestul Ucrainei. Ca măsură de apărare antiaeriană, Ucraina a reacționat și a lansat rachete de interceptare. Din imagini se observă că unele au reușit interceptări ale rachetelor din Rusia.

Cum a reacționat Ucraina în timpul atacului rusesc cu rachete asupra orașului Liov

În timpul atacului, câțiva cetățeni ai orașului Liov au reușit să filmeze răspunsul bateriilor antiaeriene. Lansările rachetelor antiaeriene au fost cele vizibile în timpul direcționării spre ținte, iar acest fapt se datorează motoarelor aprinse.

Conform Forțelor Aeriene Ucrainene, cel puțin trei rachete de croazieră din Rusia au fost interceptate.

În una dintre filmările virale pe internet se observă cum aceasta surprinde lansarea unei astfel de rachete care zboară ulterior, la mică altitudine. Aceasta a reușit o interceptare deasupra celui care filmează.


Primarul din Lviv, Andrii Sadovîi, menționează că atacurile lansate luni noapte de către Rusia au fost printre cele mai mari, în ceea ce privește  numărul de rachete. Totodată, acesta a făcut apel către cetățeni să nu filmeze operațiunile de apărare aeriană, potrivit Hotnews.ro.

Trupele ruse își intensifică atacurile

În luna aprilie, trupele ruse au lovit  mai multe ținte aflate în orașul Liov din vestul Ucrainei. Nu mai puțin de cinci rachete au fost lansate de trupele ruse, a anunțat luni dimineață primarul orașului, Andriy Sadovy, potrivit The Guardian.

„5 rachete țintite lovesc Liov”, a declarat Andriy Sadovy într-o actualizare pe contul său oficial de Telegram, adăugând că autoritățile caută informații mai detaliate.

Șeful administrației militare regionale din Liov, Maksym Kozytsky, a îndemnat locuitorii să se adăpostească.

„Alarma aeriană continuă. Rămâneți în adăposturi”, a declarat Kozytsky într-o postare pe Telegram în jurul orei 8:30 în această dimineață.

De asemenea, la începutul lunii mai, rachetele rusești au lovit șase gări din centrul și vestul Ucrainei, susține șeful Căilor ferate ucrainene, Oleksandr Kamișin. Primarul din Liov, Andriy Sadovyi, spune că unul dintre proiectile a nimerit o substație electrică și că atacul s-a soldat cu un incendiu și cu rănirea unei persoane, precum și că anumite zone din oraș au rămas fără curent electric, transmit BBC și CNN.

Urmăriți B1TV.ro și pe