Rusia, ignorată la funerariile regale londoneze, alături de alte țări comuniste subdezvoltate din Asia

Rusia, ignorată la funerariile regale londoneze, alături de alte țări comuniste subdezvoltate din Asia
Foto: Hepta.ro

Rusia a denunţat recent atitudinea „blasfematoare” şi „imorală” a Regatului Unit la adresa sa, după ce niciun reprezentant rus nu a primit invitație la funeraliile de luni ale reginei Elisabeta a II-a, conform AFP.

„Considerăm profund imorală această încercare britanică de a folosi tragedia naţională care a atins inimile a milioane de persoane în lume în scopuri geopolitice pentru o reglare de conturi cu ţara noastră”, a protestat, într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

Cine nu e cu Rusia, e cu „naziștii”

„Este o blasfemie faţă de memoria Elisabetei a II-a”, a adăugat aceasta.

Zaharova a acuzat Regatul Unit că foloseşte invazia rusă din Ucraina ca „pretext” pentru a nu invita niciun reprezentant al Moscovei la funeraliile Elisabetei II-a care vor avea loc, luni, la Londra.

„De acum, elitele britanice sunt alături de nazişti”, a spus Zaharova, cu referire la importantul sprijin militar şi financiar oferit Kievului de Londra împotriva intervenţiei militare ruse.

Rusia, pusă pe „ignore” alături de alte țări comuniste subdezvoltate

Rusia, Belarus, Myanmar şi Coreea de Nord nu au fost invitate la funeraliile reginei, care a murit joia trecută la vârsta de 96 de ani.

Absenţa Rusiei este o dovadă a relaţiilor diplomatice extrem de tensionate între Moscova şi Londra de mai mulţi ani, de la cazul Skripal în 2018 la conflictul din Ucraina.

Regele Charles al III-lea călătorește astăzi de la Balmoral la Londra alături de soția sa, Camila, noua Regină Consort a țării. Acesta urmează să țină primul discurs televizat către națiune ca șef al statului.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cel mai longeviv monarh în exercițiu din istoria Regatului și al doilea din istoria lumii, s-a stins din viață joi la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoția, după șapte decenii de domnie.

Trecerea sa la cele sfinte s-a produs la 17 luni de la moartea soțului său, Ducele Philip de Edinburgh, cu care a fost căsătorită 73 de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:14 - O fată de 17 ani din Teleorman a fost dezbrăcată şi pipăită de ambulanțierul care a venit să o ajute. Mama ei a sesizat poliția
09:07 - Sursele eoliene și solare au generat mai multă electricitate în UE decât gazele naturale. Ember Energy: „Europa a evitat ce era mai rău din criza energetică”
09:04 - Mai bine de jumătate dintre românii din țară sunt inactivi profesional. Doar 16% din populație are studii superioare
08:58 - Coreea de Sud și Statele Unite au răspuns la amenințările Coreei de Nord cu efectuarea unor operațiuni aeriene / A fost folosit un bombardier strategic american și avioane de luptă furtive
08:43 - Arabia Saudită ar fi de acord cu intrarea Rusiei în Confederația Asiatică de Fotbal. Rușii nu exclud o eventuală aderare la AFC
08:41 - Cel care a dus prăjiturile cu marijuana la petrecerea de la Râmnicu Vâlcea a spus că a ales acest cadou pentru că nu a avut bani pentru a cumpăra sărbătoritului un parfum
08:34 - Care este motivul extinderii pestei porcine / Petre Daea: „Este de neconceput să oprim creşterea porcilor în gospodăriile populaţiei”
08:32 - Mirela Vaida, despre educația pe care o oferă celor trei copii: „I-am învățat întotdeauna să aibă o viață absolut normală, să se comporte ca orice alt copil”
08:28 - Un fost angajat al Facebook acuză aplicația că descarcă în mod intenționat bateriile telefoanelor utilizatorilor
08:26 - Rusia pregătește o ofensivă majoră pentru a marca împlinirea a un an de la lansarea războiului, avertizează Ucraina