Rusia intenționează să învie mișcarea de tineret în stil pionier din perioada sovietică

Rusia intenționează să învie mișcarea de tineret în stil pionier din perioada sovietică
Foto: Captură video

Parlamentarii ruși au aprobat cererea de creare a unei organizații moderne de tineret în stilul pionierilor sovietici. Proiectul de lege vizează crearea unei mişcări naţionale pentru copii şi adolescenţi, care are drept principal obiectiv să-i înveţe pe aceștia valorile patriotice, relatează The Moscow Times.

Acest sistem reaminteşte de pionierii din fostele organizațiile sovietice de tineret, numite generic Comsomol, dizolvate în 1991. Copiii de până la șase ani s-ar putea alătura noului grup.

Noul proiect de lege

Proiectul de lege a fost prezentat, într-o primă formă la 17 mai 2022, data centenarulului mișcării originale a tineretului sovietic.

Inițial, oficialii au avut propunerea să numească grupul Bolshaia Peremena (n.r. – Recreația Mare), dar decizia nu este definitivă.

Artyom Metelev, coautorul proiectului de lege și președintele Comitetului Dumei pentru Politica de Tineret, a declarat că mișcarea integrală rusească „va ajunge la majoritatea absolută a școlarilor și a studenților și va ajuta milioane de copii să-și găsească un scop în viață”.

Viitorul proiectului

Proiectul de lege trebuie acum aprobat de camera superioară a Rusiei și semnat de președintele Vladimir Putin pentru a deveni lege.

Lui Vladimir Putin i se va propune să conducă consiliul de observare al mişcării, a precizat într-un comunicat deputatul Artiom Meteliov, din partidul la putere Rusia unită, care prezidează comisia pentru tineret al Dumei.

Anterior, au existat tentative de înființare a unei astfel de organizații, în 2015. Grupul a fost creat printr-un decret special semnat de președinte, la aniversarea a 97 de ani de la înființarea Ligii Tinerilor Comuniști din Uniunea Sovietică, cunoscută sub numele de Comsomol.

Crearea, în 1922, a mișcării pionerilor a fost unul dintre primii pași de integrare a cetățenilor în ideologia comunistă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest