Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni

Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
Imagine de la întrevederea pe care au avut-o Vladimir Makei și Serghei Lavrov, miniștrii de externe din Belarus și Rusia, la Moscova, în iunie 2021. Foto: Hepta.ro / DPA Images

Ministerul de externe din Rusia s-a arătat „profund șocat” de moartea ministrului de externe din Belarus, Vladimir Makei, care luni urma să aibă o întrevedere cu omologul său rus, Serghei Lavrov, transmite CNN.

Ministrul bielorus al afacerilor externe, Vladimir Makei, a murit la vârsta de 64 de ani, conform anunțului transmis sâmbătă de presa din țară și de instituția pe care o conducea din 2012.

Publicația rusă RIA Novosti susține că șeful diplomației bieloruse avea programată o întrevedere cu omologul său rus, Serghei Lavrov, pentru ziua de luni.

Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului bielorus de externe

Ministerul rus al afacerilor externe a transmis un comunicat de presă și s-a arătat „profund șocat” de decesul lui Vladimir Makei.

„Ca șef al Ministerului de Externe, el a adus o mare contribuție în a consolida în continuare relațiile ruso-bieloruse”, spune instituția de la Moscova.

„Fiind un profesionist consacrat și o patriot sincer al țării sale, el a apărat ferm și eficient interesele Republicii Belarus pe platformele internaționale”, a continuat ministerul rus, spunând totodată că moartea lui Vladimir Makei este „o pierdere grea, ireparabilă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe