Rusia: Proteste de amploare după incendiul de la un mall. „Vrem capul lui Putin” (VIDEO)

Rusia: Proteste de amploare după incendiul de la un mall. „Vrem capul lui Putin” (VIDEO)

Un protest spontan a izbucnit în Kemerovo, Rusia, unde peste 64 de persoane și-au pierdut viața într-un incendiu la un mall.

Astfel, mii de oameni au ieşit în stradă cerând autorităţilor să organizeze o comisie specială, acuzând că „că se ascunde numărul real al victimelor, pentru a mușamaliza un posibil eșec al operațiunii de salvare”, informează Realitatea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

De asemenea, manifestanţii cer „capul” lui Putin.

„De ce țarul e la cald? Noi nu l-am ales!”, au strigat unii.

„Nu a existat niciun anunţ, oamenii au început să alerge spre ieşire. Apoi s-a răspândit un miros de ars. Ne-am dat seama că nu este vorba de vreun exerciţiu”,a spus o femeie.

De asemenea, autorităţile au confirmat acest lucru, specificând că unul dintre agenţii de securitate ai mallului nu a reuşit să pornească sistemul de avertizare vocală, întrucât nu are pregătirea necesară.

„Ce se întâmplă, nu este vorba de război sau de o un izbucnire bruscă a gazului metan într-o mină. Oamenii, copiii au venit acolo să se relaxeze. Vorbim despre demografie și pierdem atât de mulți oameni din ce cauză, din cauza neglijenței criminală, a nepăsării”, a precizat Putin, când a fost să depună flori la locul tragediei.