Rusia SUSPECTATĂ de imixtiune în demonstraţiile „vestelor galbene” din Franţa

Rusia SUSPECTATĂ de imixtiune în demonstraţiile vestelor galbene din Franţa

Autorităţile franceze au demarat investigaţii pentru a determina dacă Federaţia Rusă ar fi incercat sĂ amplifice tensiunile din Franţa cu ajutorul unor conturi false create pe reţele de socializare, relatează Deutche Welle.

Primele indicii cu privire la o astfel de posibilitate ar fi fost date de relatările presei din Statele Unite şi Marea Britanie.

Publicaţia The British Times, de exemplu, a făcut referire la aproximativ 200 de conturi false de Twitter, cu ajutorul cărora ar fi fost împrăștitate informaţii false. Una dintre metodele folosite fiind utilizarea de fotografii cu persoane rănite cu ocazia altor demonstraţii violente. Astfel încât să exagereze „brutalitatea forţelor de ordine franceze”. Informaţiile utilizate de The British Times venind de la compania de securitate cibernetică, New Knowledge.

Nu este prima oară în ultimii ani când Federaţia Rusă este acuzată de implicare în probleme interne ale unui stat din Vestul Europei.

În 2017, Spania a indicat faptul căsuspecteazăRusia de susţinere a independenței Cataloniei prin intermediul reţelelor de socializare, într-o încercare de a destabiliza statul iberic.

Bănuielile oficialilor spanioli au fost, ulterior, întărite în luna mai 2018. Atunci, şeful serviciilor de informaţii interne germane, Hans-Georg Maassen, a precizat că „este foarte plauzibil” ca Rusia să fi susţinut grupurile separatiste din Catalonia, într-o încercare de a destabiliza Spania. Potrivit lui Hans-Georg Maassen, Moscova a susţinut o campanie de dezinformare înainte de referendumul ilegal de secesiune a Cataloniei de Spania.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni