Rusia susține că în ultimele trei săptămâni a ucis un număr semnificativ de mercenari străini în Ucraina, inclusiv „21 de militanți români”

Rusia susține că în ultimele trei săptămâni a ucis un număr semnificativ de mercenari străini în Ucraina, inclusiv „21 de militanți români”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Viktor Antonyuk

Rusia susține că în ultimele trei săptămâni a ucis un număr semnificativ de mercenari străini care luptă în Ucraina, inclusiv 21 de combatanți români, transmite The Guardian.

Ce a spus Rusia despre mercenarii străini pe care pretinde că i-a ucis în Ucraina în ultima perioadă

În informarea operațională zilnică, Ministerul rus al apărării – fără să ofere vreo dovadă în acest sens – a spus că numărul total de mercenari activi în Ucraina nu este cel pretins de Kiev, și anume 20.000, ci aproximativ 2.700.

În ultimele trei săptămâni, Moscova susține că: „Au fost lichidați 166 de militanți polonezi. Dintre reprezentanții Georgiei, 50 de „soldați ai Fortunei” (n.r. – mercenari) au fost distruși, Marea Britanie a pierdut alți 23 de mercenari uciși în Ucraina. De asemenea, în ultimele trei săptămâni au fost uciși 21 de militanți români și 15 canadieni”.

Războiul din Ucraina a intrat marți în a 139-a zi, context în care reprezentanții Moscovei au lansat o nouă amenințare voalată către Occident. Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de externe, a spus despre SUA și aliații săi că se află în pragul unei confruntări militare deschise cu Rusia, „un conflict armat direct între puteri nucleare”.

„Washingtonul şi aliaţii săi balansează periculos pe marginea unei confruntări militare deschise cu Rusia, tot provocând agravarea crizei ucrainene şi declanşând o confruntare hibridă feroce cu noi. Asta înseamnă un conflict militar direct între puteri nucleare”, a declarat Maria Zakharova, potrivit DPA.

Urmăriți B1TV.ro și pe