”Un drum spre RĂZBOI”. Oficial rus, reacție dură după ce SUA au recunoscut suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan

''Un drum spre RĂZBOI''. Oficial rus, reacție dură după ce SUA au recunoscut suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan
Foto: Hepta - Sergey Guneev

”O asemenea evoluție ar putea duce la o situație în care fiecare se războiește cu fiecare” – așa a reacționat Viaceslav Volodin, purtător de cuvânt al Camerei inferioare a Parlamentului rus, după decizia Statelor Unite de a recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

”Toți membrii comunității internaționale ar trebui să își exprime poziția cu privire la această chestiune. O asemenea evoluție ar putea duce la o situație în care fiecare se războiește cu fiecare. Regula de forță va domina. Iar ăsta este un drum spre război”, a declarat Viaceslav Volodin, potrivit Russia Today.

La rândul său, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, a acuzat Administrația Trump, că, prin această decizie, a făcut un alt pas de încălcare a dreptului internațional. Decizia SUA va avea ”consecinţe negative” asupra regiunii Orientului Mijlociu, avertizat Peskov.

”Va avea cu siguranţă consecinţe negative în ceea ce priveşte atât procesul de pace din Orientul Mijlociu, cât şi atmosfera generală pentru rezolvarea politică a conflictului din Siria”, a insistat Dmitri Peskov.

Luni, Donald Trump a semnat, chiar în prezenţa premierului israelian Benjamin Netanyahu, decretul prin care recunoaşte oficial suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

″După 52 de ani, este timpul ca Statele Unite să recunoască deplin Suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, care sunt de o importanţă strategică şi de securitate crucială pentru Statul Israel şi Stabilitatea Regională!″, scrisese anterior preşedintele american, pe Twitter.

Pe aceeași rețea socială, Netayahu a salutat această declarație: ″în momentul în care Iranul încearcă să folosească Siria ca o platformă pentru a distruge Israelul, preşedintele Trump recunoaşte cu curaj suveranitatea israeliană asupra Înălţimilor Golan. Mulţumesc preşedintelui Trump!″.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni