Rușii au încălcat acordurile și nu au permis evacuarea oamenilor din regiunea Mariupol

Rușii au încălcat acordurile și nu au permis evacuarea oamenilor din regiunea Mariupol
Foto: captura video.

11 șoferi și patru salvatori au fost capturați marți, 22 martie, de soldații ruși. Aceștia fiind opriți la intrarea în orașul Mangush.

Irina Vereșciuk, ministrul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate, a precizat că autoritățile ucrainene negociază  eliberarea a 11 șoferi și a patru salvatori care au fost capturați de ocupanții ruși.

„Din păcate, trupele de ocupație au încălcat acordurile și nu au permis  evacuarea oamenilor din  satele Nikolskoie și Melekino (regiunea Mariupol).

Invadatorii au luat ostatici 11 șoferi și patru ofițeri ai Serviciului de Stat de Urgență. Negociem eliberarea lor”, a afirmat Irina Vereșciuk, în timpul unui briefing.

Tot marți, 22 martie, Parchetul General al Ucrainei a  tras un semnal de alarmă. Potrivit procurorilor, un militar rus a violat în mod repetat soția unui civil ucis.

Anunțul a fost făcut de procurorul general, Irina Venediktova, pe rețelele de socializare.

Totul s-a întâmplat într-un sat din regiunea Kiev. Procurorii au constatat că un militar rus a pătruns într-o casă și l-a împușcat pe proprietar. Acesta consumase alcool.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)