Sângele lui Papa Ioan Paul al II-lea, decedat de 15 ani, a fost furat dintr-o biserică

Sângele lui Papa Ioan Paul al II-lea, decedat de 15 ani, a fost furat dintr-o biserică
Foto: Mediafax.ro

În această săptămână, hoții au pătruns în catedrala din centrul orașului Spoleto, din Italia și au plecat cu ADN-ul Papei Ioan Paul al II-lea, informează Reuters.

Un recipient care conținea câteva picături din sângele Papei Ioan Paul al II-lea a fost furat la mijlocul acestei săptămâni. Recipientul se mai numește și „relicvariu” și era păstrat într-un altar dedicat fostului papă.

Relicvariul fusese adus la catedrala din Spoleto temporar. Acesta trebuia transportat în octombrie la un lăcaș de cult din Umbria.

După ce s-a constatat furtul, Renato Boccardo, un fost apropiat al papei, a făcut apella hoți să aducă înapoi recipientul. În acest moment, poliția desfășoară o anchetă. Nu se cunoaște dacă relicvariul a fost furat pentru recompensă ori din pură întâmplare.

Papa Ioan Paul al II-lea, unul dintre cei mai longevivi suverani pontifi în funcție, din istorie

Ioan Paul al II-lea a fost Papă mai bine de 26 de ani, în perioada 1978-2005. De origine polonez, fostul suveran pontif a decedat pe 2 aprilie 2005, la vârsta de 84 de ani.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost succedat de Benedict XVI și de Francisc (Jorge Mario Bergoglio). Papa de la Roma este episcopul și patriarhul Romei, lider suprem al Bisericii Romano-Catolice și al bisericilor Catolice de Rit Estic (n.r. – printre care se numără și Biserica Greco-Catolică), ce formează Biserica Catolică.

Personaj din România, invocat de Papă

O bătrână din România, care ține în brațe un bebeluș este imaginea din noua carte de rugăciuni a lui Papa Francisc. Suveranul Pontif a fost impresionat de imaginea bătrânei, în timpul vizitei pe care a făcut în țara noastră anul trecut.

Noua carte de rugăciun a Suveranului Pontif onorează vizita sa în România, ce a avut loc în vara anului 2019. La acel moment, Papa Francisc a zărit, în marea de oameni prezenți la Iași pentru a-l întâmpina, o bătrână care își ținea nepotul de doar câteva luni în brațe. Imaginea femeii l-a marcat de Suveranul Pontif, iar acesta a mărturisit că a fost marcat de zâmbetul de pe chipul bătrânei. Vezi AICI imaginea.