Savanții britanici au descoperit că vinul roșu scade riscul infectării cu Covid-19

Savanții britanici au descoperit că vinul roșu scade riscul infectării cu Covid-19
Foto: pixabay.

Savanții din Marea Britanie au descoperit că oamenii care consumă vin roșu, vin alb sau șampanie au mai puține șanse să se infecteze cu Covid-19. 

Specialiștii britanici au constatat că persoanele care au băut bere, cidru și băuturi spirtoase în cantități mari aveau mai multe șanse să se îmbolnăvească.

„Studiul nostru sugerează că subiecții care au consumat de obicei vin roșu și vin alb și șampanie par să aibă șanse să reducă riscul de infectare cu COVID-19. Consumul de bere și cidru nu este recomandat indiferent de frecvența și cantitatea de alcool, crescând riscul de apariție a COVID-19. În plus, consumul excesiv de alcool nu este recomandat pentru toate băuturile alcoolice”, se arată într-un studiu, citat de protv.

În cadrul studiului, au fost urmăriți 473.957 de participanți, dintre care 16.559 au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

Savanții  au depistat patru categorii diferite pentru cantitatea de alcool consumată de pacienți săptămânal: mai puțin de 14 unități de alcool consumate, mai mult de 14 unități, mai puțin de 28 de unități consumate și mai mult de 28 de unități.

„Vinul roșu oferă beneficii suplimentare față de alte băuturi alcoolice, probabil datorită conținutului său mai mare de polifenolici, prin scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea funcției endoteliale, inhibarea agregării trombocitelor, reducând inflamația și aderența celulară și activând proteinele care previn moartea celulelor”, se mai arată în studiul citat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`