Doliu în lumea cinematografiei! Un celebru SCENARIST s-a stins din viață. Era omul din spatele unor filme de Oscar (FOTO)

Doliu în lumea cinematografiei! Un celebru SCENARIST s-a stins din viață. Era omul din spatele unor filme de Oscar (FOTO)

William Goldman, scriitorul şi romancierul american care a semnat scenariile mai multor filme ca „All the President’s Men” sau „Marathon Man” s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani din cauza unei pneumonii.

Goldman și-a transpus multe dintre romane în scenarii de film care au fost apoi ecranizate. Printre acestea se numără romane precum „Magic’, „The Princess Bride’ şi „Marathon Man’, potrivit agerpres.ro.

Între cărţile sale s-au remarcat „Adventures in the Screen Trade’ şi „Hype and Glory’. A semnat peste 30 de scenarii şi a fost colaborator necreditat al unora ca „Indecent Proposal’, „The Right Stuff’ şi „Good Will Hunting’, dar şi „The Last Action Hero’, cu Arnold Schwarzenegger.

Goldman a avut o strânsă legătură profesională cu Robert Redford, astfel că a fost desemnat să adapteze „All the Presidents Men’, bazat pe investigaţia Watergate făcută de Carl Bernstein şi Bob Woodward, în 1976. Filmul a câştigat patru Oscaruri.

William Goldman a fost căsătorit cu fotografa Ilene Jones din 1961 până în 1991, când au divorţat. A avut două fiice, Jenny şi Susanna.