Scrisori trimise la adresa greşită au provocat moartea unei femei din Londra

Scrisori trimise la adresa greşită au provocat moartea unei femei din Londra
O simplă literă tastată greşit a costat-o viaţa pe o femeie din Londra, lăsându-l orfan pe fiul ei de 8 ani, anunţă Daily Mail. Tânăra mamă a murit de cancer din vina angajaţilor unui spital, care au...

O simplă literă tastată greşit a costat-o viaţa pe o femeie din Londra, lăsându-l orfan pe fiul ei de 8 ani, anunţă Daily Mail. Tânăra mamă a murit de cancer din vina angajaţilor unui spital, care au trimis scrisori de avertizare la o adresă greşită.

Două scrisori urgente trimise de spital, au ajuns la destinaţia greşită, pentru că numărul casei a fost tastat „16”, în loc de „1b”. Medicii au declarat că forma de cancer a femeii a fost depistată de abia un an mai târziu, timp în care boala s-a răspândit la oase şi doar tratamentul paliativ ar fi putut da rezultate.

Judecătorii au spus că dovezile arătau că dacă femeia ar fi fost tratată cu un an în urmă, ar fi avut şanse de  supravieţuire de 92%, putând trăi încă 10 ani.

Până a fost diagnosticată, femeia a murit în 2003, la vârsta de 38 de ani, iar judecătorii au deschis un proces prin care fiul decedatei, acum în vârstă de 16 ani, să obţină daune morale de la spitalul în cauză.

Tragicele evenimente au început în 1999 când femeia s-a prezentat la un consult, după ce a observat nereguli la sânul stâng. I s-a spus că nu are cancer şi a fost trimisă acasă. Un an mai târziu, femeia s-a prezentat iar la consult, spunând că sânul ei devine din ce în ce mai mare. A fost trimisă la un un alt spital, de specialitate, care a eşuat în stabilirea unei întâlniri, din cauza tastării greşite a adresei.

Din cauza vulnerabilităţii adolescentului, judecătorii au ordonat ca nici identitatea lui, sau a mamei sale, să nu fie făcute publice în acest dosar.