Se apropie DEZASTRUL?! Meteorologii fac anunțul CUTREMURĂTOR: „În lunile viitoare va începe. Trebuie să ne pregătim”

Se apropie DEZASTRUL?! Meteorologii fac anunțul CUTREMURĂTOR: „În lunile viitoare va începe. Trebuie să ne pregătim”

Din păcate, valul de ger și viscol care a cuprins Europa la începutul acestei primăveri, pare că ar fi un efect al încălzirii globale. În aceste zile, la Polul Nord se înregistrează temperaturi cu mult peste limită maximă obișnuită pentru această perioadă din an.

În timp ce europenii se confruntă cu o iarnă neașteptată și geroasă, cu temperaturi ce scad până la -35 de grade Celsius, la Polul Nord acestea au crescut chiar și cu 25 de grade Celsius.

De asemenea, și pentru țara noastră s-au emis avertizări meteorologice pentru vreme extrem de rece.

În general, în această perioadă din an, la Polul Nord se înregistrau temperaturi de aproximativ -30 de grade Celsius, însă, în mod surprinzător, acestea au înregistrat valori pozitive în ultimele zile.

Gheața din Marea Bering, la cele mai mici valori din ultimii 38 de ani

Din cauza acestor temperaturi mult prea ridicate, Marea Bering se confruntă cu cele mai scăzute straturi de gheață înregistrate din 1980 până în prezent. Deși această ar trebui să fie înghețată în prezent, în partea de Vest a Alaskăi s-au observat valuri, nici urmă de gheață.

Nivelul de gheață din Marea Bering are cele mai mici valori, din 1980, până în prezent, raportat la măsuratorile efectuate în perioadă 15 ianuarie-2 mai, a fiecărui an.

„Acoperind mai mult de două milioane de kilometri pătrați, Marea Bering este mărginită la est și nordest de Alaska, la vest de Siberia și Peninsulă Kamceatka, la sud de Peninsulă Alaska și de Insulele Aleutine și în nordul îndepărtat de Strâmtoarea Bering care separă Marea Bering de Marea Chukchi din Oceanul Arctic.