Oficial: Sebastian Cucoș a fost la Valea Uzului, pentru a coordona activitățile jandarmilor / Acesta a fost pus sub acuzare în dosarul reprimării violente a mitingului din 10 august (VIDEO)

Oficial: Sebastian Cucoș a fost la Valea Uzului, pentru a coordona activitățile jandarmilor / Acesta a fost pus sub acuzare în dosarul reprimării violente a mitingului din 10 august (VIDEO)

Sebastian Cucoș, înlocuit de la conducerea Jandarmeriei Române după reprimarea violentă a mitingului din 10 august 2018, s-a aflat joi la Valea Uzului pentru a coordona activitățile forțelor de ordine de la Cimitirul eroilor.

”Având în vedere situatia operativă tensionată, pentru asigurarea tuturor măsurilor necesare ca situația să nu degenereze, colonelul Sebastian Cucoș, în calitate de prim-adjunct al inspectorului general, a fost desemnat sa coordoneze activitățile”, a transmis Jandarmeria Română, pentru G4Media.

Sebastian Cucoș a fost pus sub acuzare de procurori în dosarul reprimării violente a mitingului din 10 august din Piața Victoriei.

După ce iniţial anunţase că nu au existat nu au existat violențe între participanți, dar nici între participanți și forțele de ordine şi nu a confirmat nici existenţa unor distrugeri provocate de participanţi, Jandarmeria Română a anunţat sâmbătă deschiderea unui dosar penal pentru săvârșirii infracțiunii de distrugere, mai exact privind distrugerea porţii de acces în cimitir.

„După terminarea manifestației, o echipă de cercetare din cadrul Inspectoratului de Polițe Județean Bacău a efectuat lucrările specifice necesare identificării criminalistice. Având în vedere aspectele constatate la fata locului, respectiv distrugerea porții de acces în cimitir, s-a dispus constituirea unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 Cod Penal, precum și în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptelor și a identificării persoanelor implicate”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Române.

Miercuri seară, Jandarmeria preciza, în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public privind distrugerea unor cruci, că „din primele constatări nu au fost observate astfel de elemente, dar vor fi desfăşurate activităţi specifice de către organele competente pentru cercetarea la faţa locului a tuturor aspectelor”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.