Secretarul britanic al Apărării: Vladimir Putin e într-o cușcă pe care și-a construit-o singur. Reputația acestei mari armate a Rusiei a fost distrusă

Secretarul britanic al Apărării: Vladimir Putin e într-o cușcă pe care și-a construit-o singur. Reputația acestei mari armate a Rusiei a fost distrusă
În imagine: Ben Wallace, secretarul britanic al Apărării. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Jacob King

Ben Wallace, secretarul britanic al Apărării, a declarat că Rusia a devenit o „țară mai mică” din cauza războiului pe care l-a declanșat în Ucraina, că armata sa e epuizată, iar Vladimir Putin și-a pierdut din forță, devenind acum prizonierul unei cuști pe care și-a construit-o singur.

Cum arată acum Rusia și Putin, în viziunea secretarului britanic al Apărării

„Președintele Vladimir Putin nu e forța care obișnuia să fie, acum e doar un bărbat într-o cușcă pe care și-a construit-o singur. Armata lui e epuizată, a suferit pierderi importante. Reputația acestei mari armate a Rusiei a fost distrusă.

Și nu numai că trebuie să trăiască cu consecințele a ceea ce face Ucrainei, dar trebuie să trăiască și cu consecințele a ce a făcut propriei armate”, a declarat Ben Wallace, citat de BBC.

Oficialul britanic a mai spus, asemenea altor lideri occidentali, că forțele ruse nu se retrag așa cum pretinde Moscova, ci doar se regrupează. În opinia sa „situația se înrăutățește” deoarece trupele invadatoare, disperate, vor ataca și mai mult țintele civile.

Ben Wallace a mai precizat că aliații au convenit să furnizeze Ucrainei mai multe echipamente militare, inclusiv „ajutor letal”.

La rândul său, preşedintele american Joe Biden a declarat că Vladimir Putin pare să se autoizoleze și că e posibil să-și fi concediat sau plasat în arest la domiciliu parte dintre consilieri. „Dar nu vreau să acord atât de multă încredere acestor informaţii acum”, a ținut să precizeze Biden.

Șeful armatei britanice: Putin a pierdut deja războiul din Ucraina în multe privințe

Declarații similare a făcut și amiralul Sir Tony Radakin, șeful forțelor armate britanice.

Acesta a spus că poziția lui Putin e „diminuată”, din cauza unei serii de „erori de judecată catastrofale”.

Vladimir Putin a pierdut deja războiul din Ucraina în multe privinţe și este mai slab decât acum o lună, a mai spus Sir Tony Radakin.

Și Andrei Kozirev, fost ministru de Externe al Rusiei, a susținut că Vladimir Putin a calculat greșit invazia din Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)