Secretarul de stat american Hillary Clinton efectuează un turneu în Africa

Secretarul de stat american Hillary Clinton efectuează un turneu în Africa
Secretarul de stat american Hillary Clinton efectuează un mini-turneu în Africa, ocazie cu care va discuta cu liderii locali principalele probleme cu care se confruntă ţările lor. Capturarea „lorzilor...

Secretarul de stat american Hillary Clinton efectuează un mini-turneu în Africa, ocazie cu care va discuta cu liderii locali principalele probleme cu care se confruntă ţările lor. Capturarea „lorzilor războiului”, lupta împotriva SIDA, dar şi posibile investiţii americane în câmpurile petrolifere din zonă sunt pe agenda şefei diplomaţiei americane.

Preşedintele Ugandei a cerut sprijin american pentru capturarea lui Joseph Kony, liderul gherilei anti-guvernamentale. Acesta este acuzat de răpiri, torturi, execuţii sumare şi trafic de carne vie.

Armata ugandeză va primi drone care să ajute la localizarea trupelor lui Kony, ale cărui acţiuni au depăşit teritoriul ţării. Militarii săi, majoritatea mercenari, sunt infiltraţi în mai multe ţări din centrul Africii şi au fost implicaţi în mai multe atacuri anti-americane.