Secretarul general al NATO trage un semnal de alarmă: „Nu trebuie să facem greşeala de a subestima Rusia”

Secretarul general al NATO trage un semnal de alarmă: „Nu trebuie să facem greşeala de a subestima Rusia”
Sursa Foto: Hepta.ro

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis luni că Ucraina este cea care trebuie să decidă ce termeni acceptă pentru eventuale negocieri care să pună capăt războiului cu Rusia.

De asemenea, înaltul oficial nord-atlantic a avertizat că puterea Moscovei nu trebuie subestimată în ciuda recentelor succese ale Kievului pe câmpul de luptă, notează Reuters.

Liderul NATO trage un semnal de alarmă

În timpul unei conferinţe de presă comune cu oficiali guvernamentali olandezi susţinută la Haga, secretarul general al NATO a declarat: „Nu trebuie să facem greşeala de a subestima Rusia. Forţele armate ruse păstrează capacităţi semnificative, precum şi un număr mare de trupe”.

„Ei (ucrainenii – n.r.) plătesc acum cel mai mare preţ ca pierderi de vieţi omeneşti şi pagube suferite. Aşa că este de competenţa Ucrainei să decidă ce fel de termeni sunt acceptabili pentru ei”, a mai susținut Jens Stoltenberg.

Totodată, secretarul de stat american Antony Blinken făcuse în weekend o declaraţie asemănătoare – depinde de Ucraina să decidă când şi cum doreşte să negocieze cu Rusia pentru a pune capăt războiului.

„Următoarele luni vor fi dificile. Obiectivul lui Putin este de a lăsa Ucraina în frig şi întuneric în această iarnă. Aşa că trebuie să ne menţinem cursul”, a spus şeful NATO.

„Ceea ce se întâmplă la masa discuţiilor este legat în mod fundamental de situaţia de pe câmpul de luptă”, a adăugat Jens Stoltenberg.

„Aşadar, ceea ce ar trebui să facem este să sprijinim Ucraina şi să o întărim, astfel încât la un moment dat să poată exista negocieri la care Ucraina să se impună ca stat suveran independent din Europa”, a continuat secretarul general al Alianței.

Urmăriți B1TV.ro și pe