ALERTĂ în OLP! Secretarul general cere ţărilor arabe boicotarea statelor care-şi mută ambasadele la Ierusalim

ALERTĂ în OLP! Secretarul general cere ţărilor arabe boicotarea statelor care-şi mută ambasadele la Ierusalim

Saeb Erekat, secretarul general al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OLP), a cerut ţărilor arabe să boicoteze acele state care-şi mută ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim, după ce preşedintele Paraguayului, Horacio Cartes, a făcut acest lucru.

De asemenea, Saeb Erekat l-a numit pe Horacio Cartes un „lider iresponsabil”, informează Agerpres.

În plus, secretarul general al OLP a calificat decizia Paraguayului drept „un act ilegitim” şi „o supunere în faţa dictatelor şi presiunilor americane şi israeliene”.

Astfel, acesta a susținut că Autoritatea Palestiniană se află în contact cu mai mulţi aliaţi pentru a lua „măsuri diplomatice” împotriva SUA, Guatemalei şi Paraguayului, ţările care până în prezent şi-au mutat ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Am văzut astăzi cum preşedintele Paraguayului este un lider politic iresponsabil prin sfidarea dreptului internaţional şi a procesului unei păci juste şi durabile în Orientul Mijlociu. Prin deschiderea ambasadei sale la Ierusalim, Paraguayul încalcă rezoluţia 478 a Consiliului de Securitate al ONU, precum şi demnitatea popoarelor din America Latină care au luptat pentru libertate şi justiţie împotriva dominaţiei şi opresiunii. Cerem în mod particular ţărilor arabe care găzduiesc misiuni diplomatice ale acestor ţări să implementeze rezoluţiile Ligii Arabe din 1980, 1990 şi 2000, sistând toate legăturile cu statele care îşi transferă ambasadele la Ierusalim sau recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului” a menționat Erekat în declaraţie.