Sediul Guvernului statului Guerrero, incendiat de manifestanți: Se cere găsirea studenților dispăruți

Sediul Guvernului statului Guerrero, incendiat de manifestanți: Se cere găsirea studenților dispăruți
Foto: noticias.univision.com

Sute de studenţi şi profesori au incendiat parţial, luni, sediul Guvernului statului Guerrero, în sudul Mexicului, în cadrul unor manifestaţii organizate cu scopul de a exercita presiuni asupra autorităţilor în vederea localizării a 43 de studenţi dispăruţi de peste două săptămâni, relatează AFP.

Manifestanţii au reuşit să pătrundă în sediul Guvernului local, la Chilpancingo, capitala statului Guerrero, au spart ferestre şi au incendiat o parte a complexului.

Aproximativ 30 de angajaţi se aflau în interiorul complexului, dar au scăpat nevătămaţi, potrivit unei surse din cadrul autorităţilor judiciare locale.

Manifestanţii au cerut demisia guvernatorului Angel Aguirrre, după care s-au retras, lăsând loc pompierilor.

Aceste atacuri împotriva administraţiei locale au intervenit după o serie de contruntări între poliţie şi manifestanţi înarmaţi cu pietre şi bastoane. Cinci profesori şi doi poliţişti au fost răniţi.

Studenţii de la Şcoala normală rurală de la Ayotzinapa, în apropiere de Chilpancingo, susţinuţi de profesori, au început să protesteze după ce 43 dintre colegii lor au dispărut pe 29 septembrie la Iguala, la 100 de kilometri de Chilpancingo, pe când se aflau în mâinile poliţiei locale.

Ultima oră
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)
20:33 - Alertă de caniculă și incendii de vegetație în Grecia. Două suburbii din Atena, unde se aflau și turiști,  evacuate din calea flăcărilor