Șefa Comisiei Europene vrea să suspende fondurile UE pentru țările care nu respectă drepturile comunității LGBTI

Șefa Comisiei Europene vrea să suspende fondurile UE pentru țările care nu respectă drepturile comunității LGBTI
Foto: Hepta - Zuma Press / Jaap Arriens

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vrea să condiționeze accesarea fondurilor europene de respectarea drepturilor persoanelor LGBTI (lesbiene, gay, bisexuale, transgen și intersex).

Fonduri europene cu condiția respectării drepturilor LGBTI

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că va face tot ce-i stă în putere pentru a se ajunge la suspendarea accesării fondurilor europene în cazul statelor membre ale UE care nu respectă drepturile persoanelor LGBTI.

Mai mult, von der Leyen dorește judecarea guvernelor țărilor care asupresc această comunitate.

‘Discriminarea în funcţie de orientarea sexuală nu are sub nicio formă loc în Uniunea Europeană. Şi, atât cât îmi va sta în putere, voi acţiona împotriva acesteia. Inclusiv prin suspendarea distribuirii fondurilor şi aducerea guvernelor în faţa justiţiei”, a spus Ursula von der Leyen, potrivit agenției EFE, transmite Agerpres.

Șefa Comisie Europene a făcut astfel referire la guvernele Poloniei și Ungariei, care nu respectă drepturile minorităților sexuale.

Ursula von der Leyen a adăugat că va face presiuni ”pentru a exista o recunoaştere reciprocă a relaţiilor familiale în UE, pentru că dacă eşti părinte într-o ţară, eşti în toate”.

Comisia Europeană lucrează la o ”strategie LGBTI” a UE

O ‘strategie LGBTI’ a Uniunii Europene va fi prezentată curând, a mai spus von der Leyen.

”Fiecare persoană în Europa trebuie să fie liberă pentru a fi cine doreşte şi să iubească pe cine doreşte, în toate ţările europene”, consideră şefa Comisiei.

LGBT este un acronim care se referă la colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală, transsexuală și intersexuală. Utilizat încă din anii ’80, termenul LGBT este o adaptare a acronimului LGB, care inițial înlocuia expresia „comunitate gay”, în care multe comunități nu se puteau regăsi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari