Șeful diplomației ucrainene a acuzat NATO că „nu face absolut nimic” în legătură cu invazia Rusiei

Șeful diplomației ucrainene a acuzat NATO că nu face absolut nimic în legătură cu invazia Rusiei
Foto: Hepta - DPA Images / Bernd von Jutrczenka

Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, a criticat miercuri NATO că nu a făcut „absolut nimic” în ceea ce privește agresiunea rusă în țara sa, însă, în schimb, a lăudat „deciziile revoluționare” ale Uniunii Europene, potrivit AFP.

Șeful diplomației ucrainene Dmitro Kuleba critică NATO

Dmitro Kuleba a declarat că „Vedem NATO ca pe o alianță, ca pe o instituție marginalizată și care nu face absolut nimic”, în cadrul  Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția.

 La începutul războiului din Ucraina, NATO era văzută de ucraineni ca „o putere”, iar UE ca o instituție care doar „își exprima îngrijorarea”, a specificat acesta. „Dar războiul a făcut să cadă măștile”, a mai spus șeful diplomației, conform Hotnews.ro.

„Am asistat la decizii revoluționare luate de Uniunea Europeană, pe care nici ei înșiși nu se așteptau să le ia”, a mai adăugat acesta.

„Trebuie să se recunoască” că Ucraina nu va putea adera la NATO, a declarat președintele Volodimir Zelenski la 15 martie. „Mă bucur că poporul nostru începe să înțeleagă acest lucru și să se bazeze doar pe propriile forțe”.

Șeful NATO îi cere președintelui rus să oprească imediat războiul

Reamintim că, recent, secretarul general al NATO i-a cerut lui Vladimir Putin, să oprească imediat războiului din Ucraina, într-un mesaj transmis cu ocazia „Zilei Victoriei” din 9 mai, conform BBC.

Secretarul general al NATO  i-a transmis un mesaj lui Vladimir Putin prin care spune că „Fac apel din nou la președintele Putin, pe 9 mai, să pună capăt imediat războiului, să își retragă trupele din Ucraina și să înceapă negocierile de pace. Suntem ferm de partea Ucrainei și vom continua să ajutăm țara să-și afirme dreptul la autoapărare”.

În trecut „Moscova a folosit constant ziua de 9 mai pentru a „răspândi neadevăruri despre Occident și pentru a critica NATO”. a mai adăugat acesta, a mai spus Stoltenberg.

Nu doar șeful Nato a avut un astfel de mesaj pentru Putin. De asemenea, Președintele Franței, Emmanuel Macron, a subliniat încă o dată în convorbirea telefonică pe care a avut-o marți cu omologul său rus, Vladimir Putin, „gravitatea extremă a consecințelor războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei” și a reluat apelul pentru încetarea focului, spun reprezentanții Palatului Elysee, potrivit BBC.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră