„Șeful” mafiei Cosa Nostra, arestat! Celebrul „Diabolik” a fost fugar timp de 30 de ani (VIDEO)

Șeful mafiei Cosa Nostra, arestat!  Celebrul „Diabolik” a fost fugar timp de 30 de ani (VIDEO)
Foto: captura video.

Matteo Messina Denaro este un personaj cunoscut în lumea criminalității organizate siciliene, fiind considerat unul dintre cei mai căutați șefi ai mafiei din Italia. După 30 de ani de căutări, mafiotul a fost arestat în Palermo.

Fugarul Matteo Messina Denaro, arestat

„Astăzi, 16 ianuarie, carabinierii (…) l-au arestat pe fugarul Matteo Messina Denaro în interiorul unei unități sanitare din Palermo, unde se dusese pentru tratament terapeutic”, a declarat Pasquale Angelosanto, generalul poliției naționale a carabinierilor, citat de agenția de presă AGI.

Denaro, care are acum 60 de ani, a fost descris de autorități drept „ultimul mafiot” și a devenit cunoscut pentru afirmația sa faimoasă, „Am umplut un cimitir, de unul singur”. El a reușit să evadeze de mai multe ori din mâinile autorităților și a reușit să-și mențină stilul luxos de viață prin intermediul unor finanțatori necunoscuți.

Înregistrarea sa a fost publicată pentru prima dată de televiziunea publică italiană Rai în august 2021, în timpul unui proces în care a fost chemat să depună mărturie. După câteva săptămâni, el a fugit și nu a mai fost găsit până la arestarea sa la Palermo.

Denaro, „ultimul mafiot”, prins în Palermo

Denaro este acuzat de o serie de infracțiuni, inclusiv asasinat, trafic de droguri și extorcare. El este considerat unul dintre liderii din spatele organizației mafiote cunoscută sub numele de Cosa Nostra, care a exercitat controlul asupra Siciliei timp de decenii.

Autoritățile italiene au declarat că arestarea lui Denaro este un pas important în lupta împotriva mafiei și că va avea un impact semnificativ asupra activității criminale din regiune. Cu toate acestea, unii experți au subliniat că organizația mafiotă este încă puternică și că arestarea unui singur individ nu va rezolva problemele legate de criminalitatea organizată în Italia.

După ce a fost arestat, Denaro a continuat să conducă organizația mafiotă din spatele gratiilor, prin intermediul telefonului mobil sau prin intermediul vizitatorilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe