Șeful OMV, Rainer Seele, şi-a luat rămas bun, cu rezultate record

Șeful OMV, Rainer Seele, şi-a luat rămas bun, cu rezultate record
foto: Facebook @ OMV

Ultima conferinta de presa de astazi a lui Rainer Seele, CEO până la 01.09.2021, anunță rezultate demne de un record și adaugă, conform KURIER. Prețurile ridicate ale petrolului și marjele mai bune au contribuit la atingerea unui nivel record al EBIT operațional și al fluxului de numerar până în iunie.

„Șeful OMV – pregătit de plecare – nu vrea să comenteze aspecte strategice fundamentale; aceasta este responsabilitatea succesorului său. Dar despre proiectul de producție de gaze „Neptun” de miliarde de dolari din România, pentru care este încă în curs o decizie finală de investiții, Seele subliniază că acesta are o mare importanță pentru Petrom, care aparține OMV și perspectivele sale de viitor, „mai importante ca niciodată”.

OMV va „face tot ce îi stă în putință pentru a se asigura că proiectul este un succes” – dar guvernul român trebuie să asigure condițiile cadru adecvate pentru această investiție”, vezi articolul de mai jos:

Directorul general al OMV, Rainer Seele, este mândru să-și ia rămas bun de la gigantul petrolier şi chimic după șase ani la conducerea grupului cu rezultate record. Acest lucru a fost realizat într-un „mediu de piață deloc ușor”, a declarat Seele miercuri – el este încă CEO până la sfârșitul lunii august, după care Alfred Stern va conduce grupul. În prima jumătate a anului, OMV a obținut rezultate record datorită prețului mai ridicat al petrolului și a marjelor chimice mai bune.

Grupul şi-a majorat profitul

În prima jumătate a anului, Grupul și-a majorat profitul operațional CCS înainte de elementele speciale (ajustate pentru efectele stocurilor) cu 157 la sută la 2,17 miliarde de euro și fluxul de numerar din activitățile de exploatare (cu excepția elementelor nete de fond de rulment) cu 171 la sută la 3,44 Miliard de euro. Profitul operațional al Grupului a crescut de la 144 milioane EUR în anul precedent la 2,40 miliarde EUR, iar profitul pentru perioada a devenit pozitiv de la 11 milioane EUR anul anterior la 1,64 miliarde EUR.

Divizia de produse chimice și materiale, în special, a fost responsabilă pentru creșterea bruscă a veniturilor – a beneficiat de un mediu puternic de poliolefine, susținut de marje semnificativ mai bune și de volume mai mari de vânzări.

Borealis, un succes

În cazul marjelor polimerice ale Borealis, care s-ar fi dublat față de 2020, vârful a fost probabil deja văzut în al doilea trimestru, suspectează Seele. Dar nivelul va fi sănătos și în a doua jumătate a anului și nu va scădea. Achiziția Borealis – miza gigantului plastic a crescut de la 36 la 75 la sută în toamnă – continuă să ofere OMV mari rezultate.

Borealis va contribui, de asemenea, foarte puternic la rezultatele grupului în a doua jumătate a anului. Până în iunie, jumătate din ceea ce se putea vedea în cifre venise din Borealis. Pasul curajos al achiziționării Borealis este plătitor pentru acționari.

Textul integral este AICI

Tags: