Șefului Comisiei Europene îl felicită pe Klaus Iohannis: De-abia aștept să lucrez cu dumneavoastră și cu Guvernul României

Șefului Comisiei Europene îl felicită pe Klaus Iohannis: De-abia aștept să lucrez cu dumneavoastră și cu Guvernul României
Foto: cronicaeuropeana.ro

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a primit vineri o scrisoare de felicitare din partea șefului Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

În scrisoare redactată la calculator, la formula introductiva, Juncker a adăugat, de mână, o adresare mai personală: „Dragă Klaus”.

Liderul executivului european se arată nerăbdător să lucreze cu noul șef de stat și cu Guvernul României pentru implementarea agendei Uniunii Europene.

Iată textul integral al scrisorii președintelui Comisie Europene:

Domnule Președinte ales, Dragă Klaus,

Vă scriu să vă felicit pentru victoria în alegerile prezidențiale românești. Din partea Comisiei Europene și a mea personal, vă doresc tot succesul pentru Președinția dumneavoastră.
Sper să avem șansa să ne întâlnim curând. De-abia aștept să lucrez cu dumneavoastră și cu Guvernul României în aplicarea agendei noastre comune pentru Uniune, focalizându-ne acțiunea în zone unde Uniunea poate face o diferență reală, cum ar fi locurile de muncă, creșterea economică, investițiile și competitivitatea. Este esențial pentru prosperitatea românilor ți a tuturor europenilor.

Ultima oră
16:30 - Florin Cîțu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021. Propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%
16:25 - Protest în Piața Victoriei: Transportatorii ies în stradă. Ce-i cer premierului Florin Cîțu
16:23 - Secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA a fost testat pozitiv la COVID-19 după ce a participat la Adunarea Generală a ONU
16:20 - „Extraction”, cel mai popular film de pe Netflix. Primul sezon din „Bridgerton”, cel mai popular serial
16:19 - Adriana Pistol (INSP), despre explozia de cazuri COVID din Capitală: Se petrece în fiecare weekend, nu are legătură cu vreun congres sau partid / Am putea depăși 20.000 de infectări/zi în toată țara (VIDEO)
16:16 - Andreea Esca s-a făcut de râs, în direct, la ştirile de la Pro TV. Telespectatorii au crezut că nu aud bine când au observat ce a întrebat prezentatoarea
16:12 - Ședință cu scandal în Parlament. Enervat de întrebările despre gestionarea pandemiei, Raed Arafat a părăsit ședința Comisiei pentru drepturile omului
15:53 - Ludovic Orban: Moțiunea USR PLUS – AUR ar trebui să aibă întâietate / CCR confirmă justețea întregii mele poziții și arată că reprezentanții PSD și, din păcate, PNL din BPR au încălcat Constituția (VIDEO)
15:52 - Ludovic Orban: Florin Cîțu are șanse minime să rămână premier. Vă dați seama ce maestru trebuie să fii să provoci împotriva Guvernului două moțiuni de cenzură (VIDEO)
15:38 - Florin Cîțu: Dacă mai există onoare în România, își va da demisia și președinta Senatului / PNL va rămâne la guvernare până în 2024, iar președintele partidului e propunerea de premier (VIDEO)