Senator american: Rusia ar putea ataca aeroporturi din Polonia

Senator american: Rusia ar putea ataca aeroporturi din Polonia
Foto: Hepta/Sputnik.

Senatorul american Marco Rubio de la Comisia de Informații sugerează că, după o serie de înfrângeri ale armatei ruse pe câmpul de luptă, președintele rus Vladimir Putin ar putea ordona un atac asupra punctelor de distribuire a ajutorului militar către Ucraina. În special, acest lucru poate afecta chiar aeroporturile din Polonia, informează CNN.

Rusia ar putea să înainteze în Polonia

„Dacă el (n.r. Vladimir Putin) decide, de exemplu, că armamentul NATO, armamentul Europei și armamentul SUA, trimis Ucrainei nu numai că va duce la pierderea războiului, ci îi va submina și controlul asupra puterii… este foarte posibil să ajungă să lovească unele dintre acele puncte de distribuție prin care vin aceste provizii, inclusiv în interiorul Poloniei”, a explicat Rubio.

Potrivit senatorului, posibilitatea unui atac pe teritoriul unei țări NATO, de exemplu, asupra unui aeroport din Polonia, îl îngrijorează mai mult decât posibilitatea unui atac nuclear, despre care mulți vorbesc acum.

Cu toate acestea, Rubio nu-și poate imagina un scenariu în care Putin câștigă războiul împotriva Ucrainei.

El a adăugat că acum armata rusă are două opțiuni: să încerce să țină teritoriul care a fost deja capturat, iar acest lucru poate dura ani de zile, sau să continue să se retragă.

Urmăriți B1TV.ro și pe